In theater DeLaMar in Amsterdam doet zich van 11 tot en met 22 juli een unieke situatie voor. In deze periode zijn in twee zalen twee verschillende musicalproducties te zien waarin deels dezelfde nummers te horen zijn.
In De grote drie worden de theatericonen Adèle Bloemendaal, Jasperina de Jong en Conny Stuart in het zonnetje gezet. Actrice Frederique Sluyterman van Loo vertolkt de rol van Stuart, die in diverse musicals van Annie M.G. Schmidt speelde. Zij zingt onder meer de nummers Het is over en Zeur niet. Deze songs zijn óók de horen in de andere zaal, waar de voorstelling Was Getekend Annie M.G. Schmidt te zien is, over het leven van een van de bekendste schrijfsters van de twintigste eeuw. De titelrol in deze voorstelling wordt gespeeld door Simone Kleinsma.

Een saillant detail is dat beide musicals dit jaar werden bekroond met de Musical Award voor beste productie van het seizoen. De Grote Drie kreeg de prijs voor de beste kleine musical; Was Getekend Annie M.G. Schmidt won de award voor beste grote musical.

Bron Telegraaf