Op 9 november is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Om stil te staan bij dit bijzondere moment, speelt op zaterdag 9 en zondag 10 november in de LocHal het unieke theaterstuk ‘Immer Gerade Aus’. Dit stuk van de Tilburgse theatermakers vertelt het verhaal van een vriendengroep in de aanloop naar de val van de Muur. Het is de eerste keer dat de voormalige locomotiefloods het decor vormt van een theatervoorstelling.

Niet weten wie je kunt vertrouwen. Kansen krijgen waarvoor je je idealen opzij moet schuiven. Vita Cola drinken, omdat Coca-Cola niet verkrijgbaar is. De Lipsi dansen, omdat rock ’n roll verboden is.  En wat doe je als je verliefd wordt op iemand aan de andere kant van de Muur? Kan liefde wel opbloeien tussen beton, prikkeldraad en zoeklichten? Het zijn kwesties en vragen die aan de orde van de dag waren in het leven aan de oostkant van de Berlijnse Muur. Onderdeel van de grens tussen Oost- en West-Duitsland die moest voorkomen dat mensen uit het communistische Oostblok naar het westen zouden vluchten.

Dromen, verlangens en Trabantjes
Op 9 en 10 november waant het publiek zich in de LocHal even aan de oostkant van deze grens in het Berlijn van eind jaren ’80. Om zich mee te laten voeren in een verhaal over dromen, verlangens, Trabantjes en angst voor de geheime dienst. Het verhaal is losjes gebaseerd op de opera ‘La Bohème’ van Puccini, waar ook de musical ‘Rent’ op gebaseerd is.  De liedjes in de voorstelling zijn geïnspireerd door de grootste hits uit de Duitse popgeschiedenis.

 Tilburgse theatermaker
Tilburger Mark Dekker speelt een rol zowel op het podium als achter de schermen van de productie: “Na drie uitverkochte voorstellingen vorig jaar op de oude plek van de KennisMakerij in Hal 79 in de Spoorzone is het geweldig om alles nu te zien samenkomen. Juist op deze historische datum én met de LocHal als spectaculair decor, een fantastische cast en een vernieuwde versie van het stuk”, aldus Dekker. 

 Tickets
Tickets voor de zaterdagshow zijn uitverkocht. Toegangskaarten voor zondag 10 november zijn à €12,50 verkrijgbaar via de website www.immergeradeaus.com. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de productie en de cast.