In de kerstvakantie worden in DeLaMar Theater Amsterdam twee unieke Lazarus New Year Specials georganiseerd. Bezoekers van de musical Lazarus krijgen onder leiding van oud Toppop-presentator Ad Visser een speciale inleiding (Bowie Talks) op de voorstelling. Samen met de Lazarus band wordt er vooruitgeblikt op het laatste meesterwerk van David Bowie. 

Bowie Talks

Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “De drie Bowie Talks in DeLaMar Theater tijdens de Amsterdamse Uitmarkt waren zo’n succes, dat een vervolg niet kon uitblijven. Bezoekers van de musical Lazarus worden tijdens de Bowie Talks meegenomen in de belevingswereld van David Bowie om vervolgens te genieten van de voorstelling.” De Bowie Talks vinden plaats op donderdag 2 en vrijdag 3 januari 2020 in DeLaMar Theater in Amsterdam en zijn met een toegangsbewijs voor de show van die avond toegankelijk. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Meer informatie: www.bowielazarus.nl 

DeLaMar

Alle bezoekers worden tijdens deze avonden getrakteerd op een glas prosecco en een oliebol. Tevens is de exclusieve David Bowie fototentoonstelling ook nog steeds te zien in DeLaMar Theater Amsterdam. De Nederlandse concert- en royaltyfotograaf Bernard Rübsamen heeft alle vijftien werken gemaakt tijdens concerten van David Bowie in Nederland. De collectie is samengesteld door Rübsamen en Janine van den Ende en bevat front row foto’s van Bowie vanaf de ‘Glass Spider Tour’ tot aan de ‘Outside Summer Festivals Tour’.

 Data

·       Lazarus New Year special 1, donderdag 2 januari – 19.15 uur – 19.40 uur.
·       Lazarus New Year special 2, vrijdag 3 januari – 19.15 – 19.40 uur.

De voorstelling begint om 20.00 uur.

David Bowie’s Lazarus

David Bowie’s laatste werk was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de voorstelling met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove regisseert ook de Nederlandse productie.
Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alterego Thomas Newton opnieuw. Hij neemt ons mee door zijn leven, dromen en obsessies. Een reis die wordt omlijst door Bowie klassiekers waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de voorstelling geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar. Dragan Bakema vertolkt de felbegeerde rol van Thomas Newton, Noortje Herlaar is te zien als Newton’s assistente Elly en Pieter Embrechts is Valentine. Ook onder anderen Thomas Cammaert, Holly Mae Brood, Shary-An Nivillac, Juliana Zijlstra en Jorrit Ruijs spelen rollen in de voorstelling.
 
Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Albert Verlinde en Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.

Lees ook:
De geest van Bowie leeft voort in Lazarus *****