Tessa’s theatrale concert, oftewel afstudeersolo van de opleiding Muziektheater van Codarts, was er een om over na te denken. Op een luchtige, grappige en vriendelijke manier liet zij haar gedachten rondgaan over het feit dat zij zichzelf beter vindt passen in een andere cultuur en dat mensen daar vaak een niet-begrijpende mening over hebben. Met voorbeelden, fijne bewegingen, liedjes en mijmeringen nam ze ons mee in haar gedachten over haar gevoelens en de kijk van de wereld hierop. Haar spreek- en vertelstem hoort fijn aan en haar zang klinkt prettig.  Ze spreekt op een leuke manier tegen het publiek en lijkt helemaal op haar gemak te zijn. Ze wisselt af en tussen zang, dans en vertellen en dat is een boeiende mix.
Ondersteund door een jazzpianist en band laat Tessa heel makkelijk en relaxed horen wat ze in huis heeft, waarbij ook haar boodschap goed doordringt en je denkt: “Natuurlijk, waarom is dit niet vanzelfsprekend?”

Het was erg leuk in elkaar gezet, want waar een theatraal concert vaak alleen bestaat uit het concert zelf, deed Tessa hier nog een schepje bovenop en zorgde ze voor genodigden voor een hapje eten vooraf en na haar voorstelling kon je nog even gezellig blijven hangen en bijkletsen tijdens de afterjam met de band.

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan