In de brochure staat te lezen dat de Academie voor Muziek- en Musicaltheater met gepaste trots haar eerste gezamenlijke productie 42ND & Desperate Str. presenteert. Het “gepaste” is hier te bescheiden omschreven, ze mogen apetrots zijn op de prestatie van de studenten en de muzikale ondersteuning van het orkest. Chapeau!

Waar draait het om in de voorstelling? We gaan terug naar de bizarre depressiejaren ten tijde van de grootste economische crisis waaronder Amerika destijds gebukt ging. Een ieder zocht naar roem en geluk en men had er veel voor over om de American Dream te veroveren. Helaas brachten die pogingen vaak niet veel meer op dan een paar dollars. 42ND & Desperate Str. beschrijft de belevenissen van de deelnemers aan de Marathondans, die eindeloos veel uren op de dansvloer doorbrachten.

DSC 9621

Gloria Beatty vertolkt één van die deelnemers, een vrouw die het leven al had opgegeven lang voordat ze aan de wedstrijd meedeed. En haar cynisme leidde uiteindelijk tot zelfdoding, die zij met hulp van haar danspartner liet uitvoeren.

DSC 9817

De voorstelling beschrijft ook het gelukkige verhaal van Peggy Sawyer die New York instapt om een ster op Broadway te worden. Zij krijgt die kans omdat ze verschrikkelijk goed is in tapdance. En zij verwezenlijkt ook nog eens de American Dream wanneer zij de hoofdrol in de musical mag vertolken nadat de hoofdrolspeelster uitvalt vanwege een enkelbreuk. Ze doet het voortreffelijk en daarmee redt zij de productie en blijft het werk behouden voor het hele productieteam. Voorafgaand aan de opening van de show op die avond in New York zei de regisseur tegen haar: “Sawyer, you’re going out a youngster, but you’ve got to come back a star!”

DSC 9837Verslag en foto’s: Rob Bakker

Klik hier voor de foto’s.