“OMG MIJLIEN (lees: Milène op z’n Amerikaans), you are dropping it like it’s hot. Look at that bootie, o God, I love her!” Na een week repeteren was ik beland in een gayclub in Noord Hollywood en stond ik tussen twee big, black, beautiful gaymen te twerken op de meest foute clubmuziek. NO KIDDING! Mijn nieuwe vrienden en ik hadden wel behoefte aan een avondje uit. Even weg uit ons enigszins armoedzaaierige appartement en een goede uitlaatklep om de heftige repetities te onderbreken. Want ja, die zijn inmiddels in volle gang…

Milène van der Smissen is een veelzijdig zangeres en actrice die zowel binnen de theater- als de muziekwereld actief is. Milène zal gaan werken op het cruiseschip MS Rijndam van de Holland America Line en als leadsinger/dancer aan de slag gaan. Special voor musicalsites zal ze regelmatig verslag doen van haar belevenissen.

De eerste paar weken repeteerden we van 16.00 tot 00.00. Voordeel: overdag chillen en zonnen bij het zwembad, want ja..het is hier minstens 25 graden! POOR ME. Nadeel: een heel ander ritme en laat naar bed. Mijn functie binnen de cast is: F2. That means I am a singer/dancer. Nu ben ik redelijk getraind in the ‘triple threat’, maar dit schud ik toch niet even 1,2,3 uit mijn mouw. De shows worden er namelijk in een moordend tempo doorheen gejast. Zingen, dansen, bewegen, opgetild worden, alles in het Engels, volgende positie, hijgende mannen om me heen……’shit Milèn, door blijven zingen!’ Shoot, zowat elk F&€#*^ing woordje bevat wel een stapje of een beweging. Ja echt, ALLES is gechoreografeerd. Dat betekent veel informatie binnen een liedje. Tijdens de doorloop van een show liet ik af en toe dan ook een brainfart. Een wat? Een brainfart…een scheet uit de hersenen. (En nee, dit woord heb ik dit keer niet zelf verzonnen!)

IMG-20141102-WA0002

Wel zijn er een hoop andere woorden die ik zelf verzin of misplaats. Engelse en Nederlandse woorden gooi ik rijkelijk door elkaar, wat vooral bij de cast, veel lachmomenten opwekt.
Nee Milène..een eekhoorn is een squirrel en geen unicorn…(pijnlijke fout!)
En met de zin: ‘No, this is my own creation’, probeerde ik alleen maar te zeggen dat ik gewoon een random pose had aangenomen in plaats van een gechoreografeerde.
Uiteraard heb ik de Amerikanen ook kennis laten maken met een snufje Nederlands…en dan wel met: de Brabantse polonaise. Want ja, aangezien mijn geliefde carnaval het dit jaar zonder mij moet doen, leek het mij een goed idee om het leukste feest van het jaar hier naartoe te halen.
Nee, het repeteren en leven in het Engels gaat over het algemeen best goed. Het is alleen veel materiaal en het gaat super snel! Maar we zijn, thank god, bijna op de helft. Straks doen we een doorloop van show drie. Dus no worries, want vanavond beginnen pas aan de volgende show…..

IMG-20141112-WA0007

JUIST…dit weekend snel terug naar de sandwichpositie in de club, waar ik me niet hoef te houden aan afspraken en bepaalde tellingen, maar ik het gewoon even kan laten ‘droppen like it’s hot.’

Meer informatie over Milène vind je op haar website.

Lees ook:
Mee naar Amerika met Milène van der Smissen, onze nieuwe columniste
Hoog niveau bij Bright Lights, Big City.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.
Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.