De tweedejaars van de Frank Sanders Akademie presenteerden hun eindvoorstelling ‘ Show Choir’ in een ander jasje: een muzikale voorstelling, maar géén musical maar wel een waar veel talenten van de studenten naar voren kwamen. Zang, dans en spel. Alles kwam aan bod.

Het weer van Nederland is bepalend voor de temperatuur in het oude Ostadetheater dat voor de laatste keer het toneel was van een voorstelling van de Frank Sanders Akademie. De temperatuur was hoog en dat in combinatie met een swingende voorstelling van de studenten. Er is een nieuw theater in aanbouw dat beter voldoet aan hogere temperaturen en de huidige normen en eisen.

Show Choir

De tweedejaars brachten het verhaal van een groep Amerikaanse high school leerlingen die proberen de Nationale Kampioenschappen voor showkoren te winnen. Deze groep, met de naam ‘All Exclusive’, staat niet alleen voor deze uitdaging. Binnen deze klas en docenten spelen ook nog problemen zoals jaloezie, afgunst en vooroordelen een grote rol.

‘Show Choir’ zat vol met zang en muziek. Soms solo, vaak ensemble. Ik betrapte me er op dat ik regelmatig met kippenvel zat bij het horen van de nummers die de studenten brachten zoals ‘We are Young’ waar deze groep mee afsloot. Afgetrapt werd er met ‘Jump’ van Van Halen, gevolgd door onder andere ‘Singing in the rain’ , ‘Toxic’, ‘How will I know’ en nog vele andere nummers die een mooie muzikale bloemlezing vormden waarbinnen het verhaal van de studenten verteld werd.

De aankleding van het toneel is eenvoudig. Een paar wanden en losse deuren werden gebruikt waarbij achter aan het decor een soort van klaslokaal is gemaakt met  losse stoelen. Voor op het toneel worden de scenes buiten het lokaal gespeeld.

Opvallend was ook dat drie studenten, Charlotte Ha (gitaar), Jarno Korf (cajon) en  Ashanti Lavooij (dwarsfluit) hun eigen instrument bespeelden in deze voorstelling. Hiermee hebben de tweedejaars hun schooljaar afgesloten en zijn we benieuwd naar het derde jaar waarin we de studenten wat vaker zullen zien.

Binnenkort is het de beurt aan de derde- en vierdejaars studenten om hun eindejaarsvoorstelling te spelen.

Cast

Cast: Ilja de Boer, Jaimy Boetekees, Isa Gommers, Charlotte Ha, Caitlin Hullegien, Jarno Korf, Marie-Annet Kuipers, Ashanti Lavooij, Willianne Liemborg, Sarah Mok, Rafael Ravenswaaij, Anne Ruitenberg, Wouter Smeulders, Merel Vrijhof en Rosalie van der Wolf

Creatives

Regie: Steven Moonen
Choreografie: Sophie van Hecke
Muziek: Daan van Lanen

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage

Lees ook:
Eerstejaars FSA spelen ‘Vreemde Regen’
‘Als de liefde niet bestond’ door derdejaars FSA