De tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie presenteren in het Polanen Theater hun voorstellingen “Het menu” en “Als de nacht valt”.

“Het Menu” is een voorstelling waarin haat en liefde met elkaar om de tafel gaan.
 Net als bij een diner gaat het in het leven om keuzes maken en het combineren van smaken. Alleen een hoofdgerecht, of toch een driegangen menu, en wat wordt het dessert?

Het decor is als het ware in twee delen opgedeeld. De keuken en de woonkamer. De hele voorzijde van de zaal wordt gebruikt want ook buiten het toneel worden scenes gespeeld. Nieuwe relaties ontstaan, oude liefdes komen elkaar tegen en haat uit oude relaties is ook aanwezig. Als er nieuwe relaties ontstaan, kunnen bestaande vriendschappen onder druk komen te staan.

De hele voorstelling speelt zich af rondom diners met vrienden waarbij de smaken, keuzes en ervaringen gedurende het stuk steeds meer een prominentere rol gaan spelen. Als het stuk zich afspeelt in de woonkamer wordt er in de keuken verder in slow-motion bewogen en omgekeerd. 

FSA tweedejaars het menu - als de nacht valt 25

Als een van de vrienden dan ook nog stalker blijkt te zijn, moeten er keuzes gemaakt worden. Vertel je dat aan je andere vrienden of verraad jij jouw vriend? Uiteindelijk heeft elke vriend zijn eigen verhaal en eigen leven.

Regie: Bas Groenenberg
 Spelers: Coen Vink, Esther Lindenbergh, Eva Jonker, Lotte Haen, Mike Levens, Nienke Strik, Rob Bakker en Tobias van Harmelen..

Als de nacht valt “Als achter dromen dromen komen, komen dromen dromen achter na”. In deze voorstelling stappen we in de droom van een meisje, Eva. Eva wordt morgen 18 jaar en dan wordt ze volgens haar moeder een vrouw. Ze besluit dat, als ze 18 wordt, het tijd wordt afscheid te nemen van haar knuffel “Mees”. Ze legt hem weg en valt in slaap. Het decor bestaat uit vijf kasten die elke keer weer op een andere wijze opgesteld staan en waar creatief met de ruimte wordt omgesprongen. 

FSA tweedejaars het menu - als de nacht valt 43

In haar dromen maakt Eva allerlei gebeurtenissen mee waarbij de figuren in haar droom precies lijken te weten wat ze doen. Wat voor Eva heel verwarrend is. Mees, Eva’s knuffel, lijkt een hoofdrol te spelen, met name dat Eva 18 wordt en Mees daarom weg gedaan heeft. Als er in de kast van Eva een dromenvanger wordt gezien door figuren in haar droom haken de droomfiguren snel af. Een figuur lijkt er immuun voor en trekt Eva haar droom weer in. Nadat de figuren overlegt hebben hoe ze de droom kunnen laten doorgaan valt Eva weer in haar droom en begint te vliegen en gaat op weg naar de laatste trein van haar verjaardagsjaar.

FSA tweedejaars het menu - als de nacht valt 55

Regie: Arent-Jan Linde
, Spelers: Bastiaan de Haan, David van den Tempel, Devoreaux Correa, Kristel Termorshuizen, Liza Zijderveld, Marije Konings, Mitch Blaauw en Tessa Wowor.

De muzikale begeleiding was in handen van Marc-Peter van Dijk

Klik op deze link om te reserveren
.

13 december 20.00 uur, 14 en 15 december 14.30 en 20.00 uur Toegang: € 12, 50 kortingspas € 10,00

De fotoreportage staat hier.

Lees ook:
“Ik ga op reis en neem mee…..”
Prijsuitreikingen Tekstpierement