In de Schouwburg van Theaters Tilburg werd door de tweede- en derdejaars studenten Muziektheater van de Fontys Hogeschool een montagevoorstelling gespeeld met de muziek van Stephen Sondheim. Deze voorstelling speelde zich af op het toneel. Heel gebruikelijk, ware het niet dat het publiek daar ook zat.

Op het toneel waren de stoelen voor het publiek rondom een klein platform geplaatst. De voorstelling speelde zich dan ook daadwerkelijk af tussen het publiek. De setting werd daardoor intiem en als publiek maakte je deel uit van de voorstelling. Alle wanden en zijtonelen waren zichtbaar bij aanvang. Na het zakken van de doeken en het inschakelen van het theaterlicht ontstond een mooie setting die het begin vormde van ‘City of Strangers’.

City of Strangers

‘City of Strangers’ speelt zich af op een station waar treinen aankomen die telkens weer mensen los laten in de stad. Dat vertelt het nummer `Weer honderd nieuwe mensen’ dat telkens weer terugkeert. Mensen met een eigen verhaal, eigen emoties, eigen problemen en eigen passies. Regisseur Paul Eenens heeft een schitterde bloemlezing gemaakt van het werk van Stephen Sondheim met nummers uit diverse musicals. Het werk van Sondheim kenmerkt zich door de mooie muziek en schitterende teksten die hem uniek maken in de wereld van musicals.

Wie zijn die mensen die uit de trein stappen? Wat drijft hen? Wat is hun verhaal? In deze voorstelling is elk nummer gebruikt om een of meerdere personages te belichten en haar of zijn verhaal te laten vertellen. De cast zit en beweegt tussen het publiek en met de schitterende muzikale begeleiding van het orkest wordt elk verhaal op een mooie kwetsbare wijze gezongen en gespeeld. Het zijn verhalen zoals iedereen meemaakt. Verhalen die je raken en ontroeren.

De muziek van Sondheim wordt door de studenten op een mooie wijze vertolkt waarbij het verhaal en de emoties op een indringende wijze tot het publiek komen mede doordat je als publiek heel dichtbij de acteurs zit. Dat maakt het heel speciaal om te ervaren.

Voor de tweede- en derdejaars studenten is deze voorstelling een mooie afsluiting van hun studiejaar waar het aanwezige publiek van heeft mogen genieten en een mooie stap naar het volgende studiejaar.

Solisten:

Loes Bettonviel, Emily White, Lisanne Streukens, Kim Reizevoort, Noortje van Eijl, Salimata Haidara, Niniane Everaert, Jeroen Sigterman, Niels Bouwmeester, Dave Rijnders, Jessie Vos en Thijs Snoek.

Ensemble:

Martijn Smids, Magtel de Laat, Sem van der Hijden, Soraya Gerrits, Bas van Rijswijk, Leonie Kappmeyer, Sem Gerritsma, Kristine Emde, Shay Lachman, Lisa van der Ven, Isaura Kuyt en Emilio Moreno Arias.

Orkest:

Vleugel: Koos van den Brakel
Contrabas: Len Bielars
Percussie: Hans Raaijmakers
Viool: Walter de Kok
Cello: Floor Bakker
Hoorn: Marjolein Damen – Timmer

Creatives:

Muziek en liedteksten: Stephen Sondheim
Regie: Paul Eenens
Muzikale leiding: Erik Vlasblom
Choreografie: Daniëlle Waijers
Nederlandse vertalingen:Koen van Dijk, Daniël Cohen, Allard Blom & Jeroen de Beer
Assistent-Regisseur: Lesly van Eldijk

Lees ook:
Eerste- en tweedejaars Fontys laten Grease bruisen

Meer informatie over de Fontys Hogeschool – Muziektheater vind je hier