Na het eerste atelier van de derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie was het nu tijd voor deel 2. Dit keer was de Titanic de achtergrond van dit tweede atelier.

Dat de Titanic als een soort van thema gebruikt wordt, is verder bij het atelier niet zo van belang aangezien het een bont samenspel van diverse nummers en sketches is.

Tijdens het atelier moeten de studenten in een korte tijd een programma van ongeveer een uur in elkaar zetten. Nummers als “Ik en mijn PA’s” een onnavolgbare en hilarische monoloog uit de vaginamonologen, “Kom bij me lief”, “Mijn ware liefde”, “Wanneer gaan we weer naar huis” en natuurlijk de Titanic als afsluiting.

Derdejaars atelier 2-11

De studenten Nienke Liane, Mitch Blauw, Tessa Naomi, Mike Levens, Marije Konings, Lotte Haen, Esther Lindenbergh, David van den Tempel, Liza Zeijderveld, Toby van Harmelen, Bastiaan de Haan, Eva Jonker, Rob Bakker en Coen Vink veranderden de studio voor een uurtje even in een gezellig minitheater waar je kon genieten van grappige, mooie en ontroerende nummers.

Derdejaars atelier 2-26

Als publiek val je van de ene in de andere situatie waarbij de tijd lijkt te vliegen en je voor je gevoel binnen 5 minuten weer buiten staat. Dat is te danken aan het gevarieerde programma en de uitvoering van de nummers. Toen ik de studio uitliep, neuriede ik de melodie van de Titanic.

Derdejaars atelier 2-48

Op 22 februari zullen alle studenten van de opleiding te zien zijn in “Straks bekend in Carre”. In december zullen de derdejaars korte solo’s en duetten tonen aan het publiek op school.

Klik hier voor de fotoreportage van Peggy de Haan