De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie hebben een druk jaar voor de boeg. Nadat ze maar net waren bekomen van het eerste atelier, stond de tweede alweer voor de deur die ze, met de muzikale begeleiding van de onvolprezen Billy Maluw en bij een paar nummers van Buddy Vedder, in studio 1 aan het aanwezige publiek presenteerden. De zaal zat vol, de studio gelijkvloers, en de sfeer was goed hoewel er op het allerlaatste moment nog wijzigingen waren in het programma.

Het is telkens weer speciaal om te zien dat de studenten ietswat gespannen maar geconcentreerd aan de laatste details werken en vlak voor de voorstelling weer scherp en geconcentreerd klaar staan. Ook deze atelier was weer zeer afwisselend in zang, spel en dans en dat geeft meteen het mooie aan van een atelier en toont ook meteen de drie disciplines die op deze school worden geleerd. Na het aanvangsnummer werden er twee mensen uit de zaal gehaald die het programma mochten bepalen door op vijf borden de volgorde van de nummers aan te geven. Op de achterkant van de borden stonden de nummers en sketches die dan gespeeld zouden worden.

Derdejaars atelier 2-17

Vanaf dat moment is het entertainment en dat gaat door tot de laatste noot. Nummers zoals Black girl, Hartverscheurend Lied (Spamalot), Cherry Pie, Klein Liedje (voor jou), Stap in, Let me Wear, Halleluja die mij kippenvel bezorgde. Vijf meiden, Cabaret, Wereldse muziek waar je nauwelijks stil op kon blijven zitten. Het Wilhemus in Tai Chi, Are you there, Hanky Panky en Teddy Bear werd Buddy Bear. The Spice Girls kwamen langs, en alle nummers werden afgewisseld door sketches met namen als de fruitmand, kusjes geven , laten we gaan … en changementen door de ruimte.

Derdejaars atelier 2-45

Het atelier liet de diverse talenten van de studenten zien, samengesmeedt tot een vloeiend uurtje entertainment dat hoort bij deze groep die nu aan de solo’s gaat beginnen die vooraf worden gegaan door 10-minuten solo’s met als einddoel Klein Carre.

Klik hier voor de foto’s.