Pascal van Dijk en Christian van Eijkelenburg, twee vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie, speelden de afgelopen dagen hun solovoorstelling ‘Twee voor de prijs van een”.

Pascal van Dijk

De solo ‘De oude Straatlantaarn’ is gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm. Na jaren trouwe dienst wordt de straatlantaarn vervangen door een nieuwere lantaarn. De lantaarn kijkt terug op de periode dat hij mocht stralen op het plein. Pascal zong o.a van 9 to 5 , On my own ( uit les Miserables ) en het Koningslied. Hij had een aantal teksten aangepast en wist met zijn mooie stem het publiek te raken. Voeg daarbij de komische maar ook mooie ontroerende momenten en er stond een mooie solo waar alles in zit. Pascal werd bijgestaan door Hilmar Leujes op de piano en Marije Konings als zwerver.

Christian van Eijkelenburg

Het decor van Christian’s solo bestond uit een boot geheel gevouwen met krantenpapier omgeven door een zee van krantenpapier. Christian won afgelopen jaar de Jos Brink Geniuspenning en liet ook gisteren zien dat zijn komische timing geweldig is. Verschillende thema’s zoals sleur, vooroordelen, de jeugd van tegenwoordig en liefde kwamen voorbij waar Christiaan op creatieve wijze een solo van had gemaakt. Christian zong o.a. Leven van de wind ( Wende Snijders ) en Als ‘t stormt ( Ramses Shaffy ). Ook Christian werd bijgestaan door Hilmar Leujes op de piano.

Pascal en Christian -17

Voor de fotoreportage kijkt u hier.