Gisteravond zagen we twee voorstellingen waar we stil van werden. Wat een prachtige verhalen speelden Dagmar Rijff en Charlotte van der Plas.

Grijs gebied

Una is een meisje die een man herkent op een foto en hem op zoekt op zijn werk. Wat is de reden en waar kent ze deze man van? In de voorstelling van Dagmar Rijff “Grijs gebied” vertelt ze het verhaal van Una en Ray, gespeeld door Hugo Haenen. Deze afstudeervoorstelling is een bewerking van het toneelstuk “Blackbird” waar een aantal nummers aan toegevoegd zijn.

Je vraagt je telkens weer hoe het zal aflopen, want het verhaal ontspint zich tekens op een manier die je niet verwacht. Dagmar weet de spanning goed op te bouwen waarbij Hugo Haenen ook zijn rol schitterend vertolkt.

Tijdens de voorstelling zijn er telkens flashbacks naar de gebeurtenissen toen Una twaalf was en zich aangetrokken voelde tot Ray. Naast deze gebeurtenissen confronteert ze hem met de gevolgen maar vertelt ook Ray hoe hij zijn leven heeft opgepakt nadat hij in de gevangenis is beland. Het verhaal zit vol plots en is zeker niet zo zwart/wit als het lijkt. Vocaal staat Dagmar absoluut garant voor mooie zang maar ook haar spel intrigeert.

Dagmar werd begeleid door Koos van den Brekel.

Duet for one

Charlotte van der Plas had niet alleen een heftig verhaal te vertellen maar werd ook geplaagd door problemen met het geluid. Charlotte liet zich echter niet afleiden en speelde haar voorstelling Duet for one onverstoord door.

Wat gebeurt er als je geconfronteerd wordt met een dodelijke ziekte waardoor je langzaam de macht over jouw eigen lichaam verliest en dus ook de controle over jouw leven en alle mogelijkheden en geconfronteerd wordt met de onmogelijkheden. Charlotte speelt een gevierd concertpianiste die MS heeft en in een rolstoel terecht komt. Terwijl de wereld om haar heen doordraait, worstelt zij met haar ziekte en de beperkingen die optreden. In een gesprekken met haar Psychotherapeut, gespeeld door Mats Lodenstijn komen als deze zaken boven.

Charlotte beschikt over een indrukwekkende stem en een mooie manier van acteren die indruk maakt en waarmee ze deze harde rol tot in de puntjes neerzet.

Piano: Dennis van den Tillaart
Bas: Elroy Snoeren
Cello: Janouk Heidema
Gitaar: Sander de Nood
Drum: Marcel Verberne

Voor de fotoreportage klikt u hier.