TROJE! Een verhaal over onmogelijke vrouwen, machtswellustige mannen, list en bedrog en een reusachtig houten paard. Na het ongekende succes van De Titanic is De Theaterbakkerheij nu bezig met de voorbereidingen voor deze spectaculaire nieuwe muziektheatervoorstelling. Wij verwelkomen u graag bij een van onze voorstellingen in mei in Haastrecht en september 2018 in Gouda.

Trojaanse oorlog

Het verhaal van de Trojaanse oorlog heeft door de eeuwen heen op velen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitgeoefend. Wat resulteerde in vele films, documentaires, toneelstukken, beelden en schilderijen. Vooral het paard van Troje – de gewaagde Griekse list waarmee een eind kwam aan de Trojaanse oorlog – heeft altijd tot de verbeelding gesproken. In deze versie van TROJE vertellen de verschillende Goden het verhaal van de Trojaanse oorlog. Helena, koningin van Sparta en één van de mooiste vrouwen van haar tijd, is geschaakt door de Trojaanse prins Paris. De Griekse vorsten van verschillende regio’s vormen met moeite een eenheid en proberen haar terug te halen. De belangen van iedere vorst zijn echter anders. De éne vorst wil de kunstschatten en het goud van Troje, een ander wil macht. Weer een ander wil onsterfelijk worden. En een volgende strijdt in naam van de liefde. De Grieken belegeren de stad Troje. Om de onneembare vesting binnen te dringen verzint Odysseus in het tiende oorlogsjaar een list: hij verstopt zo’n 30 belangrijke strijders in een houten paard en weet de Trojanen ertoe te bewegen het gevaarte als een trofee binnen te halen. De uren van Troje, de stad van de rijkdom en de mooie paarden, zijn geteld.

Het project TROJE is geschreven op basis van en geïnspireerd door de mythes van HOMERUS en VERGILIUS en zet mede uiteen hoe een verhaal, dat rond 800 jaar voor Christus is geschreven, tot op de dag van vandaag actueel kan zijn.

De Theaterbakkerheij wil met TROJE laten zien wat rivaliteit en hebzucht aan kunnen richten. “Hoe misleiding door leiders, hele volkeren en steden kunnen ontwrichten.”

Meer info op www.trojedemusical.nl