Een mysterieuze verdwijning. Een verhaal dat je niet wilt missen. Een ongekende totaalbeleving waarbij het publiek de aarde in reist en het hoofd boven water moet zien te houden. Een spannend verhaal over de zoektocht van jonge studenten naar het mysterie rondom een verdwenen boerderij. Waarheid of werkelijkheid? Wat als de grond onder je voeten wegzakt? Hoe overleef je?

‘NOORD op de schaal van Richter’ is een unieke theaterervaring met live muziek, een noordelijke sterrencast en een surround videodecor van 80 meter, waarmee het publiek middenin het verhaal belandt. NOORD op de schaal van Richter is vanaf 13 maart 2020 te zien in Theaterhal Zuidbroek.

Door Dagblad van het Noorden uitgeroepen tot grootste Groninger productie ooit!

Het script van theatermaakster Geke Hoogstins wordt deze dagen bewerkt tot muziektheater door Dick van den Heuvel*

*Dick van den Heuvel (1956 Amsterdam) is een Nederlandse schrijver van toneelstukken, scenario’s en boeken. Tevens werkt hij als regisseur. Hij studeerde af aan de Nederlandse Film & Televisie Academie en hield zich vervolgens bezig met productieleiding en regieassistentie.

Hij schreef intussen enige tientallen jeugd- en dramaseries, televisiefilms, theaterstukken en musicalbewerkingen, Dick is schrijver en regisseur. Hij studeerde af aan de Nederlandse Film & Televisie Academie. Dick schreef tientallen jeugd en dramaseries, televisiefilms en musicalbewerkingen. Recent schreef hij ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt, waarmee hij een Musical Award won. Hij bewerkte Turks Fruit en ‘Brandende liefde ’van Jan Wolkers tot musicals en schreef de scripts van de musical Route 66’en ‘Dromen….zijn bedrog. Voor laatst genoemde productie kreeg hij een Musical Award. Momenteel schrijft hij het script voor de Nederlandse musical “From Diana With Love”

Meer informatie is te vinden op www.noordrichter.nl/theater