Voor de allerlaatste keer spelen de vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie een voorstelling samen. Alleen Johnny Barendsen ontbreekt vanwege zijn stage bij het Belgische Spektakelstuk 14-18. De voorstelling ‘Tot zover’ gaf het publiek een kijkje in de business van het uitvaartwezen.

Bij binnenkomst werd het publiek verwelkomd in een zaal van een uitvaartcentrum waarbij een aantal de eer had om op de plaatsen voor genodigden te mogen zitten. Na binnenkomst van de echtgenote mocht de dienst beginnen. Maar liefst zes uitvaartmedewerkers stonden gereed maar toch gingen er veel dingen fout waarna de vrouw van de overledene moest corrigeren. Op het moment dat het de spuigaten uitloopt, stopt de echtgenote de dienst en blijkt een docent uitvaart op een MBO te zijn. De medewerkers zijn studenten die opgaan voor hun examen. Wat ontstaat is een verassende absurde voorstelling waarbij de aandacht van het publiek scherp wordt gehouden.

Tot zover-25

De titel doet vermoeden dat het een zwaar op de hand gelegen voorstelling zou worden. Niets was minder maar. Onder de bezielende leiding van gast-actrice Mylene d’Anjou werd het een hilarische voorstelling met hier en daar wel wat dramatische momenten. Zeker op het moment dat er afscheid werd genomen van een klein jongetje was het doodstil waarna meteen met een luide kreet het publiek uit dat moment werd gehaald.

Tot zover
Poppetje gezien, kistje dicht. Het wel en wee van families, geliefden, laatste kansen en alles op het scherpst van de snede. Een leven van voortdurend afscheid nemen. Niets is voor altijd, behalve misschien de uitvaartverzorging. Een vak dat nooit uit zal sterven. Klaar om te gaan?

Tot zover-31

Cast: Pascal van Dijk, Christian van Eijkelenburg, Marco de Kramer, Nienke van der Linden, Maikel Nieuwenhuis, Michael de Vriend en Corien van der Zwaag

Tekst en composities: Theo Nijland
Regie: Wil van der Meer
Piano en composities: Hilmar Leujes
Choreografie: Hester Schrofer

De voorstelling begint om 20 uur en is nog te zien t/m zaterdag 24 mei in het Boulevard Theater, Europaboulevard 13, Amsterdam. Reserveren: jaar4@franksandersakademie.nl

Tot zover-49

Normaal: € 10,00
CJP/Pas65+/Studenten: € 7,50
Oud-studenten FSA: € 5,00

Voor de fotoreportage kijkt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.