Marijn Bellaard, Thomas Kuipers, Melanie Leeflang, Vivian Panka en Roelof van der Sar van de afdeling Muziektheater van het Rotterdamse Codarts zagen wij in de voorstelling ‘Tot Hier’ (geïnspireerd door Simon Vinkenoog en het Rosa Ensemble).

De voorstelling was een sterk staaltje performance art, wat betekent dat de studenten centraal stonden met hun fysieke bewegingen en niet het decor of andere hulpmiddelen. We zagen ze bijna niets anders doen dan de hele voorstelling in een cirkel achter elkaar aan lopen en daarbij, zo leek in een trance, korte zinnen opzeggen.

Tot hier 13

Het leek een ode aan het leven, door tegen alles “ja” te zeggen. Het leek van de hak op de tak te gaan, maar toch kon je verbanden en bruggetjes ontdekken. Door de simpele lamppeertjes die aan het plafond hingen leek het geheel wat heiligs te hebben en kwam je in de sfeer van de voorstelling, ondanks dat je in eerste instantie misschien vraagtekens had omdat je niet verwacht had dit te zien te krijgen. De keren dat het geheel even werd onderbroken hoorden we een mooie harmonie van zangstemmen, grappige murmels en ook getrommel.

Tot hier 16

De kilometers die zij deze voorstelling lopend aflegden vonden wij knap, maar nog knapper vonden wij het onthouden van de vele teksten. Indrukwekkend!

Foto’s: Peggy de Haan
Verslag: Rosalie Kyvon

Klik hier voor de fotoreportage