In het Isala Theater kunnen ze de stoelen maar beter uit de zaal halen als de Top 2000 langs komt met hun show. De zaal in Capelle aan den IJssel ging volledig uit zijn dak op de muziek uit de Top 2000. De sfeer zat er vrijwel meteen in. Motown, rock, pop, disco, chanson, reggae, nederpop en meezingers van formaat, alles kwam voorbij.

Jaarlijks verkeren zo’n 10 miljoen mensen in de ban van dit unieke non-stop Radio 2 evenement dat begint op 1e kerstdag en eindigt met de nummer één op Oudejaarsavond. Na twaalf jaar op Radio 2 staat dat gevoel nu eindelijk ook op het podium! Als in een muzikale achtbaan passeert tijdens dit concert de complete popgeschiedenis de revue. Energiek uitgevoerde compilaties van de grootse hits uit vijftig jaar popmuziek maken van TOP 2000 Live een belevenis voor iedereen. Een overweldigend orkest inclusief blazers, gerenommeerde zangers en een prachtig virtueel plaatje maken deze avond tot het concert van het jaar. John Vooijs (Tarzan, We Will Rock You!), Erica Groeneveld (de selectie van Frits Spits), William Kersten en de Amerikaan Forrest Thomas ( bekend van hits als Rock the Boat, Lovesongs are back again.) zijn de zangers in hét Nederlandse muziekspektakel: Top 2000 Live. 

top20200020live20peggy20de20haan-21

John Vooijs is hier zonder meer op zijn plek en speelt de rol die hem past. Ruig, scherp, gedreven en lekker muziek maken zoals hij dat kan er daar dan ook zichtbaar van genieten. Erica Groeneveld is de enige vrouw in de band en pakt die hoofdrol dan ook dankbaar vocaal aan en doet dat met een heerlijk enthousiasme waarbij het publiek duidelijk in het muzikale zonnetje wordt gezet. William Kersten heeft een heerlijk pop-stem die elk nummer op de juiste wijze raakt. Forrest is een begrip in Nederland met zijn soul stem die elke zaal aan het swingen krijgt, ook al zit je stevig in je stoel. De band bestaat uit ervaren muzikanten en mannen, die ook in de solo stevig van zich af bijten. De combinatie met het vocale geweld maakt dat Top 2000 een show is die swingt en waardoor je wilt gaan staan, want het publiek dan ook deed. Sterker nog, de gehele tweede acte stond het publiek te genieten.

top20200020live20peggy20de20haan-82

De muziek van Tina Turner, Abba, Stevie Wonder, Adele, Eurythmics, Andre Hazes, Ramses, Marco Borsato, James Brown, Sony and Cher en nog veel zangers die hun muzikale sporen ruimschoots verdient hebben wordt gezongen, begeleidt door het de energieke band. De Top 2000 was oorspronkelijk bedoeld als eenmalig initiatief rond de millenniumwisseling. De eerste versie van de Top 2000, die van 26 tot en met 31 december 1999 werd uitgezonden, werd een groot succes. Radio 2 besloot vervolgens het programma jaarlijks te herhalen en elk jaar bleek het succes van het programma te verbeteren. Het programma is met afstand het best beluisterde radioprogramma van Nederland. De Top 2000 trok in 2009 via radio, televisie en internet 10,5 miljoen mensen.  In 2003 won het programma de Marconi Award voor beste amusementsprogramma van het jaar. In 2007 won het programma het Gouden Radio-Oortje, als beste radio-evenement van het jaar.

 

Meer informatie vind je op http://top2000live.nl/

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.

 

“Like” ons: 00facebook