Toon Hermans is voor haast iedereen een begrip. Met zijn liedjes wist hij zijn publiek in het hart te raken. In Toon, liedjesman vertelt zijn zoon Maurice over zijn vader.  Samen met Patricia van Haastrecht, Sanne Gloria Verboom en Marco de Kramer zingt hij bekende en ook onbekende liedjes van Toon Hermans. Daarnaast schrijft Maurice Hermans zelf liedjes en gedichten en komt dat ook in deze voorstelling naar voren.

De schijnbare eenvoud van de teksten van Toon Hermans zijn kenmerkend voor zijn stijl. Hij maakte geen grote omwegen maar bleef dicht bij de kern van wat hij wilde zeggen en hij wist op die manier zijn publiek te bereiken en te raken. Voor Toon Hermans was politiek niet van belang en was dat ook nooit aanwezig in zijn voorstellingen. Geen pretenties, gewoon de kern, lief zijn voor elkaar. Deze voorstelling is absoluut een hommage aan het werk van de grote cabaretier Toon Hermans. In deze voorstelling stonden zijn bekende liedjes en niet eerder uitgebrachte liedjes centraal. Er lagen nog meer dan 150 liedjes op de plank die er op wachten om gezongen te worden.

Toon liedjesman 12

Aan het begin van de voorstelling wordt Maurice door zijn vader toegesproken die van bovenaf lijkt te luisteren naar wat zijn zoon doet en hem vooral op het hart drukt om niet grappig te gaan doen omdat hij dat zelf beter kon. Maurice houdt zich bij zijn woord hoewel hij het soms niet kan laten en maar wel dichtbij zichzelf blijft.  Een ballonnetje, Hoedje van stro, Vader gaat op stap, Kuieren, Méditerranée, 24 rozen en Notte Belle Margarinetta waren een paar van de nummers die werden gebracht. Tussendoor waren er ook mooie verhalen en ook een optreden van de voormalig toneelmeester van Toon Hermans, Johnny van Elk. Hij stond elke avond tussen de coulissen en vertelde in deze voorstelling verhalen over Toon om meteen daarna met opmerkelijke snelheid een stoel te halen voor een solonummer van Patricia.

Toon liedjesman 27

Naast Maurice Hermans, die de avond als het ware presenteerde en een aantal nummers zong, kregen Patricia van Haastrecht, Sanne Gloria Verboom en Marco de Kramer alle ruimte om het publiek in te pakken. Met hun schitterende stemmen wisten zij de liedjes van Toon nog meer gevoel mee te geven. De avond werd begeleid door een geweldige live-band onder leiding van Harrie Herfst Jr. Het resulteerde in een mooie en intieme avond met een lach en een traan met als resultaat een daverende ovatie in het volle theater “Het Gooiland”.

Toon liedjesman 46

Toon, liedjesman is geworden waar Toon Hermans voor stond. Een gezellige avond met mooie nummers en verhalen zonder opsmuk en is een mooie ode aan Toon Hermans.

Kijk voor meer informatie op http://www.toonliedjesman.nl/over-de-voorstelling/

Voor de fotoreportage klikt u hier.