Wim Sonneveld is een van de drie grootheden op het gebied van cabaret samen met Wim Kan en Toon Hermans. Door zijn veelzijdigheid was het voor Wim Sonneveld mogelijk om zowel cabaret, musical of toneel te doen en trad hij op met diverse gezelschappen.

Tijdens de musical “My Fair Lady” maakte hij plannen voor een solovoorstelling die uiteindelijk in 1964 in première ging. Wim Sonneveld maakte drie voorstellingen met de titels “Een avond met Wim Sonneveld” , “Wim Sonneveld en Ina van Faassen” en in 1971 “Wim Sonneveld met Willem Nijholt & Corrie van Gorp”.

In 1974 werd Wim Sonneveld opgenomen in het ziekenhuis nadat hij door een lifter, die toevallig met hem mee reed, snel naar het ziekenhuis was gebracht. Deze tegenwoordigheid van geest redde Wim Sonneveld in eerste instantie waarna hij twee weken later door een tweede hartaanval overleed op slechts 56-jarige leeftijd.
Sonneveld presentatie-2
Dit najaar zal een musical gespeeld worden over deze theater-icoon met Tony Neef in de hoofdrol van Wim Sonneveld. Tony Neef heeft al eerder nummers van Wim Sonneveld gezongen in “Telkens weer het Dorp”. Tony werd tijdens de eerste lezing van het script in Carré verrast door Hans van de Woude die hem het hoedje van Wim Sonneveld, in geheel gerestaureerde uitvoering, als talisman voor de komende tour overhandigde.

Sonneveld presentatie

Overige castleden zijn Cindy Bell als de liftster, Mariska van Kolck als Conny Stuart, Jan Elberse als Huub Jansen, Thomas Cammaert en Sandra Jonkman als ensemble. De regie is in handen van Eddy Habbema. 
Sonneveld presentatie-3
De musical zal op 27 oktober in première gaan in de Stadsschouwburg in Utrecht. De try outs zullen beginnen op 16 oktober in Nieuwegein.

Meer informatie op www.theaterhits.nl