De opvolger van ‘Blood Brothers’ is bekend: InTeam Producties brengt in 2019 de musical ‘Kiss of the Spiderwoman’ voor het eerst naar België. Première vindt plaats op 1 september 2019 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

‘Kiss of the Spiderwoman’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar- winnende film uit 1985. Terrence McNally (o.a. ‘The Full Monty’) schreef het script, songs zijn van John Kander en Fred Ebb, samen ook verantwoordelijk voor de heerlijke muziek van onder meer ‘Chicago’ en ‘Cabaret’. De musical werd wereldwijd opgevoerd (met o.a. Vanessa Williams in de rol van Spinnenvrouw) en beloond met talloze prijzen, waaronder 7 Tony Awards voor Beste Musical, Beste Songs en Beste Script. Vertaling is aan de hand van Koen van Dijk.

Het verhaal vertelt over twee gevangenen, ergens in een Zuid-Amerikaans land, die samen een kleine cel moeten delen: Valentin vanwege zijn politieke overtuiging, Molina omwille van zijn geaardheid. Ze zijn – letterlijk – tot elkaar veroordeeld wanneer ze de ontberingen moeten doorstaan. Droom en werkelijkheid vloeien in elkaar over, waarbij Molina zich verliest in het naspelen van oude films (met Aurora/de Spinnenvrouw in de hoofdrol) en Valentin krampachtig vasthoudt aan zijn revolutionaire

gedachtengoed. Het verhaal neemt een verrassende wending als ze tegen elkaar worden uitgespeeld en de drang naar vrijheid alles in een ander perspectief zet…

InTeam Producties kiest na Blood Brothers opnieuw voor een ‘vergeten’ klassieker, die alles heeft om het publiek te vervoeren en ontroeren. De muziek, boordevol Latijns-Amerikaanse invloeden, is onweerstaanbaar. Het verhaal nog steeds brandend actueel.

InTeam blijft trouw aan haar concept wat de cast betreft: een mix van (jonge) professionals met een musicalopleiding, studenten musical en getalenteerde amateurs. De musical wordt live begeleid door een orkest (dit keer onder leiding van Thomas Vanhauwaert). Regie is in handen van Niels de Valk.

Binnenkort meer info op www.inteam-producties.be