fbpx

Tolbert & Co, geslaagde mannenvoorstelling FSA

Tolbert & Co, geslaagde mannenvoorstelling FSA

Wat ooit begon als een grap, is inmiddels een traditie geworden. Voor de zesde achtereenvolgende keer schreef en registreerde Michiel Varga de mannenvoorstelling van de Frank Sanders Akademie. Alle mannen uit de laatste drie leerjaren doen mee en dit jaar was er ook een eerstejaars aanwezig. De dames van de Akademie mochten voor deze gelegenheid op de tribune plaats nemen.

De voorstelling speelt zich dit jaar af op een kantoor op de vijfde etage van Tolbert & Co waar de zoon van de oprichter van het bedrijf de leiding heeft. Bür, de allochtone schoonmaker, is nog bezig om de rommel van het bedrijfsfeest op te ruimen, als alle werknemers een voor een binnendruppelen. De schok is groot als er door de heer Tolbert Jr. een nieuwe werknemer wordt voorgesteld. Dit leidt tot de nodige personele verschuivingen die als gevolg hebben dat iedereen zeer onrustig wordt en iedereen een nieuwe werkplek krijgt. Als er dan ook nog consultants op de werkvloer opduiken die gaan kijken hoe alle werkzaamheden efficiënter kunnen worden uitgevoerd zijn de rapen gaar. De schoonmaker Bür is eigenlijk een zeer ontwikkeld persoon die taalkundig zeer onderlegt is en het kantoorpersoneel regelmatig verbetert als zij stijl- of grammaticafouten maken. Binnen het bedrijf is de koffiejuffrouw ontslagen en ook dit zorgt voor ontevredenheid onder het personeel. Toch duikt de koffiejuffrouw ineens op om toch gezellig op het kantoor te zijn of is er een andere reden? Onderling is er onder het personeel ook het nodige aan de hand maar die zaken blijven sluimeren totdat ineens alles escaleert.

Tolbert en Co-14

Als vaste bezoeker weet je precies dat de voorstelling voor iedereen fataal afloopt, maar dat maakt het plezier er niet minder om aangezien de aanloop altijd weer anders is. De voorstelling heeft verrassende, absurde en hilarische momenten waarbij er oog voor het detail is. Met name waar het gaat om timing van de komische momenten gecombineerd met de geluidseffecten.

Tolbert en Co-29

Het publiek is aangenaam verrast en iedereen geniet van deze voorstelling wat een staande ovatie tot gevolg heeft. De Frank Sanders Akademie toont met deze voorstelling weer aan dat met deze eigen initiatieven mooie voorstellingen kunnen worden gemaakt die uitstekend worden gespeeld. Deze voorstelling is daar weer een bewijs van.

Tolbert en Co-53

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.

2018-02-22T21:30:37+00:0028/06/2014 8:42|

Leave A Comment