Met ‘Tis hier geen hotel’ brengen cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth een humoristische voorstelling  gebaseerd op de populaire website Tishiergeenhotel.nl van Saskia Smith en Martine de Vente.

Het eerste deel van de voorstelling is een feest van herkenning voor iedereen die met een puber in huis woont of heeft gewoond, maar ook wanneer dit leed je tot noch toe bespaard is gebleven herken je de situaties en opmerkingen. We zijn immers allemaal zelf puber geweest. De lachsalvo’s zijn dan ook niet te tellen en de sfeer zit er direct goed in. Halverwege de voorstelling zakt het een beetje in elkaar. Door het hoge tempo aan het begin van de voorstelling lijken alle grappen al zo’n beetje gemaakt te zijn, waardoor het gevaar van herhaling op de loer ligt. Gelukkig gaat de show niet als een nachtkaars uit en herpakken de dames zich naarmate de show verder vordert. Creatieve nieuwe invalshoeken maken dat de humor en de herkenning terugkeert. Een van de hoogtepunten van de avond is de sketch waarbij de dames als 3 kleuters spreken over hun oudere broers en zussen, waarvan er zojuist één “ongi” is geworden…Hilariteit en plaatsvervangende schaamte gegarandeerd!

Ellen, Dianne en Hanneke hebben het duidelijk naar hun zin op het toneel. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben lol met elkaar. Soms zelfs dusdanig veel lol, dat zij even uit hun rollen vallen omdat ze hun lachen zelf ook niet meer in kunnen houden. Het publiek heeft hier totaal geen moeite mee en lacht hard met hen mee.

De verstaanbaarheid liet soms wat te wensen over. Mogelijk waren onze plekken in het theater (op de achterste rij) hier deels debet aan, maar sommige zinnen waren simpelweg onverstaanbaar. Zij het vanwege de achtergrondmuziek, zij het vanwege het hoge spreektempo of onduidelijke articulatie.

Hanneke Drenth mocht naast haar komische timing ook haar uitmuntende stemgeluid laten horen tijdens enkele slim geschreven nummers. Waaronder “de minutenwals” welke Hanneke tijdens haar rol als Jasperina de Jong in “De Grote Drie” ook al ten gehore mocht brengen.  Voor “Tis hier geen hotel” was de tekst echter aangepast en is er een tekst op geschreven over de gigantische eetlust het fenomeen “puber”.

Al met al biedt “tis hier geen hotel” een fijn avondje uit, met name wanneer je nu een puber in huis hebt. Niet alleen omdat de drang het huis te ontvluchten dan extra groot is, maar ook vanwege het feit dat de dames goed inspringen op de huidige actualiteit, zoals het stikstofbeleid, de straattaal van het moment en het immens populaire spel Fortnite maakt dat het dan echt een feest der herkenning is. Vanwege de tips en korte cursussen die u gedurende de avond worden aangeboden heeft het nog een informatief karakter ook!

De voorstelling van producent de graaf en cornelissen tourt nog tot 14 mei 2020 door het land. Kijk voor de gehele speellijst op https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/speellijst/tis-hier-geen-hotel

Verslag en foto’s: Ilse van Vliet