Binnen exact drie maanden gaat ‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ in de Stadsschouwburg Antwerpen in première. Het script is geschreven, het decor ontworpen en de kostuums gepast. De stembanden zijn opgewarmd en de CD wordt vandaag ingezongen. Het belooft een feest te worden zoals sprookjesland er nog nooit eerder één heeft meegemaakt; maar liefst vier prinsen en vier prinsessen in één fantastische show. Omwille van de drukke agenda’s van Charlotte Leysen en Thomas van Goethem gingen we op zoek naar sterke vervangers. En die hebben we gevonden! Tinne Oltmans mag na het succes van de gelijknamige sprookjesmusical opnieuw in de huid van Doornroosje kruipen en Johan Kalifa Bals (Obi uit ‘De Buurtpolitie’) wordt de vierde prins. We zijn énorm gelukkig dat Tinne en Johan de cast vervoegen. Break a leg!

Tinne Oltmans

Deep Bridge wist Tinne Oltmans al te overtuigen terug de sprong te maken naar musical met Doornroosje, eerder dit jaar. Tinne is bij het jonge publiek vooral bekend als Mila in de jeugdserie ‘Ghost Rockers’, maar heeft altijd al een boon gehad voor musical. Op haar elfde had ze als Martha al een rol te pakken in ‘The Sound of Music’, waar ze voor het eerst het podium mocht delen met haar huidige prins, Thomas Van Goethem. In ‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ kan ze kiezen uit maar liefst 4 prinsen!

Johan Kalifa Bals

Johan Kalifa Bals (1984) studeerde aan het conservatorium in Brussel en ging na zijn opleiding in 2008 direct aan het werk bij kunstenwerkplaats Sering van Mia Grijp.

In de schoolproductie KULIBALI, een autobiografisch toneelstuk over zijn adoptie en de relatie met zijn vader, speelde hij toen samen met Gina Brondeel. De regie was in handen van Rebecca Huys. Daarna kwam Uitgeperst, een satire over het verval van de onderzoeksjournalistiek in Vlaanderen. In 2010-2011 speelde Johan Kalifa Bals mee in SWCHWURM een productie van Het Toneelhuis in regie van Guy Cassiers.

Hij was één van de stichtende leden en algemeen leider van het Nieuw Muziektheater Brasschaat in 2012 (nu MinTh). In 2013 werkte Johan Kalifa mee aan het Toneelproject Over de brug samen met Noureddine Farihi, Rebecca Huys en Rania Gaaloul.

Johan is bij het grote publiek vooral bekend als de jonge politie-inspecteur Obi Basu in De Buurtpolitie, de succesvolle VTM-serie en bioscoopfilm.

Traditie

Deze eerste voorstelling wordt de kick-off voor een terugkerende reeks van sprookjesconcerten waarbij de rode draad telkens een actueel thema bij jongeren is. Voor deze eerste editie van ‘Er was eens…’ staat het gebruik van sociale media en internet centraal. Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel zijn dag in dag uit aan hun scherm gekluisterd, waardoor ze missen wat er rondom hen in het kasteel gebeurt.

‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ is een gloednieuw concept voor Vlaanderen, gegroeid uit de samenwerking van Deep Bridge met de Nederlandse theaterproducent Van Hoorne Entertainment.

Creatives

De regie is in handen van Lulu Aertgeerts, Ad van Dijk schreef en arrangeerde de nieuwe nummers, het script is van de hand van Peggy Verhoeven en John Hoelen. Bart Van Oost tekent voor de choreografieën, het ensemble bestaat volledig uit het jonge talent van Fabric Magic.

Praktisch

‘Er Was Eens…, het Sprookjesconcert’ speelt in Stadsschouwburg Antwerpen op 22 en 23 september en in Capitole Gent op 28 en 29 september. Tickets kosten tussen 19,00 en 42,00 euro en zijn te koop via deepbridge.be

Voor scholen werd een lessenpakket uitgewerkt en gelden speciale tarieven. Schoolvoorstellingen staan geprogrammeerd op 24 september (Antwerpen) en 28 september (Gent).

Foto: Tinne Oltmans