De kop is eraf voor de voltallige cast van Tina de Musical. Op 1 februari 2020 moeten ze er klaar voor zijn. Tina de musical, een musical over het leven van Tina Turner met de muziek van deze veelzijdige zangeres. De repetities zijn vandaag begonnen.

Eerste repetitie

Het kantoor van Stage Entertainment aan de Boelelaan in Amsterdam zal de komende weken schudden op zijn grondvesten als de repetities hun doorgang vinden want daar staat de persoon Tina Turner maar ook haar muziek garant voor. Tijdens deze eerste repetitiedag maakte Tina Turner door middel van een videoboodschap aan de cast bekend dat zij hoogstpersoonlijk naar Nederland komt om de musical in het Beatrix Theater Utrecht te bekijken.“We zijn ontzettend trots dat Tina Turner heeft aangegeven speciaal voor de voorstelling naar Nederland te komen. Voor iemand van 80 jaar is dat geen vanzelfsprekendheid, zeker omdat zo’n bezoek een behoorlijke onderneming is” vertelt Algemeen Directeur en Producent van Stage Entertainment Nederland Albert Verlinde, “tegelijkertijd vind ik het ook enorm spannend en hoop ik dat we met deze musical haar leven en prachtige carrière kunnen eren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met Nyassa Alberta in de hoofdrol en de getalenteerde cast en creatives kunnen waarmaken!”

Beatrix Theater

 TINA – De Tina Turner Musical is vanaf 1 februari 2020 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en is daarmee de opvolger van MAMMA MIA!. De rol van Tina wordt gespeeld door Nyassa Alberta. Naast haar zijn ook Juneoer Mers, Gaia Aikman, Marianne Kloeze, Terence van der Loo, Aisa de Winter en Jeannine la Rose te zien. Vanaf vandaag repeteren de cast en creatives met elkaar om vervolgens op 1 februari de eerste voorstelling voor publiek te spelen. Op 9 februari is de première.

Tina de Musical

De Tina Turner Musical is de eerste musical over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf. Hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot de onbetwiste ‘Queen of Rock-‘n-Roll’ – dit is de musical van een doorzetter die zich niet aan de regels hield, maar ze zelf maakte. Dit is het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart.

Tina Turner is een van de bestverkopende artiesten ter wereld. Ze heeft 11 Grammy Awards gewonnen en haar live shows trokken miljoenen mensen. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest ook.

In TINA hoor je natuurlijk ook al haar grote hits, zoals ‘Nutbush city limits’, ‘Private dancer’, ‘What’s love got to do with it’ en ‘The best’. De musical is geschreven door Olivier Award winnaar Katori Hall en wordt geregisseerd door de internationaal geprezen Phyllida Lloyd.

Gesproken/Gezongen taal: 

Uiteraard komen alle bekende hits van Tina Turner voorbij in TINA – De Tina Turner Musical. Indien de nummers dienend zijn om het verhaal te vertellen worden ze in een Nederlandse vertaling gezongen. De nummers die als concert/optreden gebracht worden, worden in het Engels gezongen.

Cast:

Nyassa Alberta, Juneoer Mers, Gaia Aikman, Terence van der Loo, Jeannine La Rose, Marianne Kloeze, Zelma Bullock, Valerie Curlingford, Arletta Boland, Chayenne Lont, Noah Blindenburg, Sabine van Tiel, Brandon Delagraentiss, Owen Playfair, Bart Mijnster, Jasper Kerkhof, Jeroen Robben, Lorenzo Kolf, Maickel Leijenhorst, Naomi Sharon Webster, Chayenne Nunes, Mischa Kiek, Leo-Alexander Hewitt, Qshans Thode, Wouter Smeulders, Samantha de Water

Meer informatie vind je hier

Lees ook:
Nyassa Alberta is Tina Turner in TINA – De Tina Turner Musical

er zijn geen afbeeldingen gevonden