In 2017 vond de eerste editie van het Nederlands Musical Talent Gala plaats. Dat gala vormde voor Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg, de aanleiding om verder en groter te denken: de Nederlandse Musical Dagen vinden dit jaar op twee dagen plaats, 29 en 30 juni 2018.

Nederlandse Musical Dagen

Theaters Tilburg is als initiatiefnemer inhoudelijk in gesprek gegaan met de musicalopleidingen, Nederlandse producenten en impresariaten. Daarnaast zijn de mogelijkheden verkend in gesprekken met de gemeente Tilburg, businessclubs, het provinciale fonds Brabant C en Omroep Brabant. De conclusie daarvan is dat dit landelijk evenement een gewenste hoogwaardige aanvulling vormt op bestaande Tilburgse en Brabantse festivals en evenementen.

Ook bekende musicalsterren zijn enthousiast. Freek Bartels: “Als er een plek is waar de Nederlandse Musical Dagen thuishoren, dan is het wel in Tilburg.” Stage Entertainment, producent van grote musicals als On Your Feet! en The Lion King, staat achter de ambitie om een meerdaags musicalevenement te ontwikkelen. Albert Verlinde, directeur: “De Tilburgse opleidingen Musical en Muziektheater zijn een belangrijke leverancier van talent voor de producties van Stage Entertainment. Daarom onderschrijf ik het belang van dit evenement als showcase van nieuw talent en als ontmoetingsplek voor het vakpubliek. Ik draag de plannen voor de Nederlandse Musical Dagen dan ook een warm hart toe.”

Summer Sing Along

De Summer Sing Along op vrijdag 29 juni in de schouwburg is de aftrap van het meerdaags festival. Een avond met bekend repertoire, groot orkest en jonge talenten naast bekende namen uit de musicalwereld. De volgende dag, zaterdag 30 juni, ligt de rode loper uit voor de tweede editie van het Musical Talent Gala, een show waarin nieuwe en aankomende sterren het musicalaanbod van het nieuwe theaterseizoen ten gehore brengen. Gedurende de twee dagen tonen studenten van de opleidingen Musical en Muziektheater van Fontys hun voorstellingen op verschillende locaties in en om de stad.

Een dag later, op 30 juni, ligt de rode loper uit voor het Musical Talent Gala. Een grootse show met previews van musicals die in het nieuwe theaterseizoen te zien zullen zijn, zoals Evita, Mamma Mia!, All Stars en Marvellous. Met bekende én nieuwe musicalsterren. Op beide dagen zullen studenten van de opleidingen Musical en Muziektheater voorstellingen op podia in de stad laten zien.

De Summer Sing Along vindt plaats op vrijdag 29 juni om 20.15 uur in de schouwburg. vanaf 12,50. Het Musical Talent Gala is eveneens in de schouwburg, op zaterdag 30 juni om 20.15 uur.

Tickets zijn te koop via www.theaterstilburg.nl  of telefonisch bij InfoService en Tickets via 013-5432220.

Bron: Theaters Tilburg