Afgelopen zaterdag mochten wij een kijkje nemen bij de laatste repetitie in het repetitielokaal van de nieuwe musical “Tick Tick Boom”. “Tick Tick Boom” is geschreven door Jonathan Larson die tevens de musical “Rent” geschreven heeft die veel bekender is. Bij het horen van de nummers van “Tick Tick Boom” is de stijl van Jonathan Larson onmiskenbaar te horen. Lekker stevige rock en  mooie ballads maken dit een feest der herkenning, maar wel in een heel andere musical.

Bij het volgen van de repetitie valt meteen op dat de cast meer doet dan alleen spelen en zingen. Ze bespelen diverse instrumenten en de aanwezige energie is direct voelbaar.


Voor dit muziektheaterstuk dat veel rocknummers bevat, maar ook mooie ballads, zijn goede acteurs met de nodige rock-pit nodig en daar heeft de producent John Vooijs, Renée van Wegberg en Sander van Voorst tot Voorst voor gecast. En nu blijkt ook geheel terecht. De stemmen zijn lekker “rock” en mixen perfect.

Musical Tick Tick Boom

Renée van Wegberg
Renée van Wegberg kent iedereen van o.a. de musicals Joseph and the Technicolor Dreamscoat en Wicked waar zij grote indruk maakte met haar spel en vocale kracht. Naast de rol van Suzan, de partner van Jonathan, speelt Renée meerdere rollen en vindt ze het heerlijk om vocaal uit te pakken omdat de muziek zich daar ook voor leent, maar wij mochten ook naar een schitterende ballad luisteren.

John Vooys
John Vooys heeft de o.a. de hoofdrol gespeeld in de musical We Will Rock You maar ook in de Rockopera Equilibrio en speelde ook in Tarzan en Mama Mia. Voor John is deze productie een feest waarbij hij mag zingen, spelen en heerlijk muziektheater maken. Vooral het spelen door de vierde wand is een uitdaging voor hem. Dat is interessant voor hem vertelt John: “Ik heb het nog nooit gedaan en ik moet me wel aan het script houden van Koen maar het is zonder meer leuk om te doen. Het is een heel herkenbaar stuk voor veel mensen en werkelijk uit het leven gegrepen”.

Musical Tick Tick Boom

Sander van Voorst tot Voorst
Sander heeft gespeeld in de musical Soldaat van Oranje en vindt deze voorstelling een welkome afwisseling. “Nadat ik bij Soldaat van Oranje heb gespeeld met tientallen acteurs is het te gek om met een kleine bezetting te spelen”, vertelt hij. Van augustus 2011 tot januari 2014 maakte Sander onderdeel uit van de cast van Soldaat van Oranje. Sander studeerde in Amsterdam aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hier studeerde hij in 2011 af in de richting Muziektheater.

Koen van Dijk
Koen van Dijk is naast de vertaler ook de regisseur waarbij hij met bezieling en een uitstekende kennis van zaken deze productie gestalte geeft. Het vertalen was moeilijk omdat de rijm juist op plaatsen zat waar je dat niet zou verwachten. Technisch een enorme klus. De lijn van de emoties moest ook op zijn plek blijven en dat was voor Koen ook een uitdaging. De essentie waar Jonathan op stootte is ook aanwezig is deze tijd. Ook nu is het steeds moeilijker om aan nieuwe producties te werken. Daarom is het juist zo spannend om wat nieuws te blijven en is dat ook de uitnodiging van deze producent.


De musical Tick Tick Boom

“Tick, Tick, Boom” is een grotendeels autobiografisch stuk van Jonathan Larson, met als thema het volgen van dromen en het vechten voor originele ideeën. Het gaat over liefde, ambitie, vallen en weer opstaan. Jonathan komt terecht in een dertigersdilemma: Waar sta ik nu? Wat heb ik bereikt? Is dit nu alles? Het persoonlijke verhaal wordt verteld in een combinatie van pop, rock én musical. Een stijl waarin de maker van Rent duidelijk herkenbaar is.

John Vooys in musical Tick Tick Boom

De musical is het eerste project van Tresore Producties, een nieuwe speler op de markt. Tresore staat voor “schat” en volgens Koen van Dijk is “Tick Tick Boom” ook een parel en een klassiek stuk in al zijn eenvoud met een lach en een traan. Het is ook een stuk van deze tijd met crisis op alle fronten.Tresore produceert kleinschalige musicals die gericht zijn op inhoud en verdieping. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Tresore. Daarom wordt er niet alleen veel aandacht besteedt aan zang, spel, regie of muziek, maar ook aan licht, geluid en natuurlijk het decor. Het decor is namelijk van groot belang voor de voorstelling, maar kost ook veel geld. Onze vier bandleden staan tijdens de voorstelling altijd op het podium en maken als het ware onderdeel uit van het decor. Om deze productie te laten slagen is er nog een kleine bijdrage nodig voor het decor via voor de kunst. Wil jij nog helpen om dit te laten slagen. Geef dan jou bijdrage aan het decor voor deze voorstelling en klik hier.  Inmiddels is het project geslaagd en is het doel gehaald en staat de teller op 100 %. Een schitterend resultaat voor een uitstekend initiatief.

Renee van Wegberg in musical Tick Tick Boom

Klik hier voor de fotoreportage.
De videoreportage volgt later deze dag. Klik hier om je te abonneren op ons Youtube kanaal zodat je geen video mist.

“Tick, Tick, Boom” beleeft zijn première op zondag 9 maart 2014 in de Leidse Schouwburg.

Foto’s bestellen? Dat kan hier.