De Rai Amsterdam is twee dagen volledig in de ban van Michael Jackson met de show Thriller Live. Op 17 en 18 oktober gonst de Rai met allerlei bekende hits die Jackson gemaakt heeft.

Het muziekspektakel is ter ere van de zestigste geboortedag van Michael Jackson, die op 29 augustus 1958 geboren is. Daarnaast is het ook het tienjarig jubileum van de show.

Als vervolg op de succesvolle show The annual Michael Jackson celebration in 1991 is in 2006 de show Thriller Live in productie gegaan in Engeland, waarna de show in 2007 zijn eerste UK-tour deed. Inmiddels is de show naast Engeland, te zien geweest in Duitsland, Scandinavië en zelfs Singapore mag nu Nederland genieten van de geweldige hits in een swingend jasje.

Thriller Live is een show waarbij 5 solisten en 12 dansers met een live band een feestje maken van hits als Thriller, Don’t stop, I’ll be there, Earth song, Beat it, Dangerous en nog veel meer uit het oeuvre van The Jackson 5 en Michael Jackson solo.

De eerste helft van de voorstelling is wat gemaakt en was de dans niet geheel strak. Gewend aan de strakke dans van Jackson en zijn dansers is dit even wennen. De solisten proberen met een soort Amerikaans enthousiasme de nuchtere Nederlanders uit hun stoel te krijgen. Dit lukt hen met gemak. Het publiek springt maar al te graag op en danst, zingt en joelt mee.

De solisten praten de show aan elkaar door tussen de nummers kleine stukjes te vertellen over het leven van Michael, wat past bij het komende nummer.

Helaas was de kleine Michael Jackson niet met de Engelse cast meegereisd en kreeg het publiek alleen op het scherm de kleine Michael te zien. Dit zorgde voor een beetje een kale dans die wat uit de toon viel bij de rest van de show.

In de tweede helft komt er eindelijk een lekkere vaart in de show. De dans is strak en de solisten krijgen het publiek nog meer mee met de heerlijke hits. Bij het einde van de show komt nog een toegift van zelfs drie nummers, waarbij het publiek niet meer op hun stoel kan blijven zitten. Thriller live is voor elke leeftijd geschikt, want de muziek blijft heerlijk en tijdloos.

Kaarten zijn te bestellen via de Nationale theaterkassa, www.ntk.nl| 0900 9203 (45cpm)

Lees ook: https://musicalsites.nl/extra-shows-thriller-live-in-het-rai-theater-amsterdam/

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Marloes Romeijn
Foto’s: Jeanne Rutgers