Vierdejaars studenten Melissa Groeneveld en Gina Bentvelsen van de afdeling Muziektheater van Codarts Rotterdam speelden gisteravond ieder hun afstudeersolo.

Melissa

Melissa beet het spits af en begon gezellig gitaar spelend en zingend bij een kampvuurtje. Tijdens haar fijne kleine spel en zang hoorden we geroezemoes uit het publiek en keurden medestudenten haar optreden af, onderwijl haar attributen verwijderend en haar meenemend. Ineens was ze het middelpunt van de belangstelling en ging ze los. Hoe fijntjes en zacht ze startte, hoe leuk het was om deze transformatie naar de andere kant te zien. Maar ook hier werd ze er weer uitgezongen en gebruikte ze haar frustratie om een mooie trommelsessie te laten zien.
Om een nummer nog meer expressie te geven, liet ze zich echt natregenen, wat een prachtig lichteffect gaf. Verder maakten ook grootse gebaren, sprekende ogen, humor en buitenlandse talen het theatrale concert van Melissa interessant en verrassend om te zien en te horen!

Gina

Gina Bentvelsen bracht met 2 medestudenten hoogtepunten uit de punk-rock musical Lizzie, dat gaat over het meisje Lizzie Borden die haar vader en zijn vrouw vermoordde.
Kostuums uit die tijd, krachtig spel en sterke zang maakten het een compleet plaatje waarin Gina lief fijn, maar ook meedogenloos kon spelen. Ze zingt makkelijk met geweld, maar ook zachtere stukken zijn fijn om naar te luisteren. Ze gebruikte veren en bloed om haar solo te ondersteunen en dat gaf een gaaf en indrukwekkend effect, zeker in combinatie met bepaalde lichtkleuren. Leuk om te zien hoe ze één personage met verschillende kanten kan invullen!

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan