Erlijn Bakker en Sofie Habets gaven vanavond acte de présence met hun Theatrale concerten. Deze twee vierdejaars studenten van de afdeling Muziektheater van de hogeschool van de kunsten Codarts laten hierin hun kunnen zien.

Erlijn trapte af met haar programma ‘Bubbel.’ Ze liet daarin zien dat iemand zichzelf helemaal kwijt kan zijn, maar uiteindelijk zijn of haar eigen ‘ik’ weer kan terugvinden. Ze gebruikt leuke, humoristische teksten en ook kleine fijne lichtpuntjes uit het alledaagse leven die iedereen kent en heel simpel kunnen zijn, maar je wel kippenvel bezorgen. Ze zingt makkelijk, speelt intens, heeft een mooie uitspraak en met veel gevoel doorloopt ze haar solo waarin voor een groot deel mede-studenten en ex-student Niels van der Gaarden haar vloeiend terzijde staan. Lekker knallen en de hele ruimte gebruiken is geen probleem en zichzelf klein en serieus uiten kan ze ook prachtig.

Erlijn en Sofie-35

Sofie krijgt het in haar programma ‘Vlucht’ voor elkaar om na een knaller van een openingslied de zaal het grootste deel van de tijd nieuwsgierig te houden. Soms gebeurt er wat je nodig hebt om te ervaren en jezelf sterker te maken, juist net níet, waardoor het dan weer lastig is om jezelf op die manier te kunnen uiten. Klinkt ingewikkeld, maar zoals Sophie het bracht in haar nummer, was het gewoon logisch. Ze heeft de lachers op de hand door haar grappige gezichtsuitdrukkingen en het feit dat ze op haar dooie gemak een banaan oppeuzelt en de zaal even op haar laat wachten. Ze presenteert zichzelf groots en alleen, een enkele keer ondersteund door twee mede-studenten, maar haalt later ook de band aan. Klein en fijn met een grootste performance.

Tekst Rosalie Kyvon
Voor de fotoreportage van Peggy de Haan klikt u hier.