Musicalsites bezocht opnieuw theatrale concerten van de afdeling Muziektheater van Codarts. Deze keer van Cecilia Adorée en Eke van der Bijl.

Cecilia begon haar concert Simula klein, fijn, zacht en op grote hoogte. Haar stem kwam direct al mooi tot z’n recht en was plezierig om naar te luisteren. Vlak daarna pakte ze flink uit en knalde ze als een echte durfal en met behulp van enkele medestudenten, het nummer de ruimte door. Hoe uitdagend dit ene nummer was, hoe breekbaar en dramatisch het volgende. Ook in het Duits kan ze zich mooi uiten en ging ze helemaal op in de muziek. In haar laatste nummer liet ze zich letterlijk versieren waardoor ze zich niet liet afleiden, maar het nummer met veel gevoel afmaakte.

Eke van der Bijl nam ons in haar concert met de naam ‘Knyntsje’ mee op ontdekkingsreis door het hoofd van Alice, die van Wonderland. Compleet met blauwe jurk, konijn, harten, de tijd én een persoonsvergroting, bracht ze haar nummers ten gehore. Voorover hangend, op-een-piano-rijdend, rennend, telkens was ze prima te verstaan, ondanks de lastige posities. Haar stem is breekbaar en sterk tegelijk en haar gevoel bij een liedje weet ze mooi over te brengen. Verschillende gezichtsuitdrukkingen zijn haar ook niet vreemd en ze weet naast de lachers op de hand te krijgen, in bijvoorbeeld een grappige Disneymedley, ook een serieuze snaar te raken.
De theatrale concerten van beide dames waren een visueel spektakel waarin ze alles lieten zien wat ze kunnen. We zijn benieuwd zijn naar het vervolg van deze dames die zich helemaal lijken thuis te voelen in de theaterwereld.

Verslag: Rosalie Kyvon
Bekijk hier de foto’s van Peggy de Haan