In The Anti Social Social Club bracht Jip Warmerdam, vierdejaars studente aan de afdeling Muziektheater van het Rotterdamse Codarts, haar theatraal concert. Na binnenkomst werden de huisregels gepresenteerd, waaronder; niet praten, geen oogcontact maken en geen rekening houden met de buren. Dat klinkt wat apart, maar al snel merkten we dat iedereen een eigen feestje in hun uppie moest vieren, vandaar ook de naam; Anti Sociaal. Er waren glowsticks uitgedeeld en je werd verzocht in een van de neon vierkantjes te gaan staan, die op de vloer waren getaped. Dit gaf onder blacklight een heel gaaf effect.

Nou, Jip maakte er een feestje van. Wat er allemaal stond te gebeuren wisten we niet, maar door de setting – een grote kelderruimte vol met lichten en attributen –, leuke kostuums en pakkende muziek, bleven we nieuwsgierig. Er was zelfs een Febo snackbar nagebouwd, waarin Jip, in een Febo-outfit, in haar eentje in gedachten stond te eten, daarna een goede rap weggaf èn waarin je na afloop selfies (het liefst in je eentje) kon maken.

Tijdens en tussen de scenes door hoorde je de opgenomen stem van Jip. Hiermee liet ze haar gedachten de vrije loop en kwamen er onzekerheden tevoorschijn. Jip’s spreekstem is fijn om naar te luisteren, helder, rustig, mooie articulatie en ook haar zangstem is prettig om te horen. Ze bracht rustige nummers, maar ook swingende die het publiek goed kon waarderen.

Het hele concert deed een beetje psychedelisch aan, mede door de kostuums die ze droeg. Ook doken er meermaals een of twee drones op waar Jip vrij en expressief omheen of naartoe bewoog.
We moesten een feestje in ons eentje vieren en dat is door Jip en haar mooi uitgevoerde Theatraal Concert prima gelukt. Het maakte het helemaal af toen na afloop All By Myself van Celine Dion werd gedraaid.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Peggy de Haan