Begin 2018 gaat het gebeuren. De Meisjes met de Wijsjes gaan de Nederlandse theaters in met de voorstelling Tegeltjeswijsheid. Wie zijn de Meisjes met de Wijsjes? De Meisjes met de Wijsjes is een Nederlandse vocalpopgroep die vierstemmige arrangementen van bekende Nederlandstalige nummers zingt. In de voorstelling Tegeltjeswijsheid onderzoeken ze de Nederlandse volksaard met als onderliggende vraag Die Typische Nederlander bestaat die eigenlijk wel?. Dit doen de meisje doormiddel van liedjes, hilarische quizfragmenten, korte sketches en pijnlijke bekentenissen.

Gisteren mochten we een kijkje nemen tijdens de eerste montage dag in Theaterzaal de Rietwijker. Hier werden we welkom geheten door regisseur Maarten Wansink. Maarten Wansink begon met een voorstel rondje van de meisje en de crew gevolgt met een verhaal over het ontstaan van de voorstelling Tegeltjeswijsheid. ‘De montage is een kijkje in de keuken maar dan zonder maaltijd’ aldus Maarten Wansink. Na het welkomspraatje gaven de meisje een kleine preview. De meisjes begonnen met een muzikale medley met nummers waaronder Wij houden van Oranje, 15 miljoen mensen, Hup Holland hup, Ik hou van Holland. Na de medley lieten ze een humoristische sketch zien over hoe een Nederlander zich gedraagt op de fiets. De preview werd afgesloten met het lied ik kan het niet alleen van Marco Borsato.

Meisjes met de wijsjes Stefan Pelgrom 1

Na afloop was er de gelegenheid om de meisje persoonlijk te spreken over de voorstelling en vragen te stellen. Zo vertelden ze dat ze al bijna 3 jaar een zanggroep vormen. Op de vraag wat volgens hun de typisch Nederlander is, konden ze geen antwoord geven omdat dit de onderzoeksvraag is die ze in hun voorstelling behandelen, en je dus maar moet komen kijken als je het antwoord wilt weten.

Meisjes met de wijsjes Stefan Pelgrom 31

De voorstelling Tegeltjeswijsheid is te zien van van januari t/m april in theaters door het hele land. Kijk voor meer informatie op https://www.demeisjesmetdewijsjes.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Stefan Pelgrom