Van 18 tot en met 25 juni zijn diverse locaties in het centrum van Purmerend veranderd in pop-up theaters van de NKT Theaterschool. Ruim 600 leerlingen laten hun talenten zien, waarbij het publiek onder leiding van een gids langs alle optredens loopt. Een unieke serie voorstellingen die zal verrassen, ontroeren én verbazen.

Artistiek leider Jeroen Man ging dit NKT-seizoen in met het thema ‘Out of the box’, oftewel: dingen anders dan anders doen. Zo was er een Halloween-week en verschillende schoolfeesten voor alle leerlingen. NKT POP-UP@Purmerend sluit dit seizoen passend af. Jeroen Man: “In het tussenliggende jaar van onze tweejaarlijkse musical in de Purmaryn, wilden we iets totaal nieuws proberen. Waarom niet een theater op een onverwachte plek? Samen met de docenten hebben we door Purmerend en omstreken gereden en gelopen. Uiteindelijk vonden we in de binnenstad de meest geschikte locaties.”

Om de ‘overname’ van de Purmerendse binnenstad formeel te maken, overhandigt de Burgemeester van Purmerend, Don Bijl, op zaterdag 18 juni de sleutel van de stad symbolisch aan het NKT en wordt Artistiek leider Jeroen Man aangewezen als Nachtburgemeester van Purmerend.

Het Eggert Winkelcentrum, de Strada-winkelpassage en de Lutherse Kerk hebben zich meer dan bereid verklaard om mee te werken aan dit ambitieuze project: elke voorstellingsavond ziet het publiek gedurende 2,5 uur vijf verschillende voorstellingen én een Grande Finale. Een gids leidt de bezoekers in groepen langs alle optredens. NKT POP-UP@Purmerend wordt een unieke en verrassende show, die het publiek én de leerlingen zich nog lang zullen herinneren.

Wanneer: zaterdag 18 t/m zaterdag 25 juni 2016 (m.u.v. vrijdag 24 juni)
Tijden: 19.00 uur, op zondag 19 juni ook om 11.00 uur en 15.00.
Verzamelen: voor de Lutherse Kerk, Hoogstraat 18, Purmerend
Kaarten à €13,50 (incl. consumptie) te koop via: www.depurmaryn.nl