Theaterkoor Caecilia uit Kampen is druk bezig met de repetities voor de musical ‘Into the woods’. Met meeslepende muziek en liedteksten van wereldberoemde en meermalen bekroond musicalcomponist Stephen Sondheim (o.a. West Side Story) en het sprookjesachtige verhaal van James Lapine geeft theaterkoor Caecilia uit Kampen haar eigen fantasierijke twist aan deze musical. De originele musical ging in 1986 in première, in het Old Globe Theatre in San Diego. In het daaropvolgende jaar verscheen de musical op Broadway. Deze eerste Broadwayproductie ontving lovende kritieken en in 1988 werd Into the Woods bekroond met verschillende Tony Awards.

Roodkapje en Sjaak wel eens ruzie zien maken… Assepoester en Rapunzel wel eens sámen in een avontuur gezien… of prinsen die bang voor dwergen en doornstruiken zijn …In dit bizarre en vrolijke sprookje voor zowel kinderen als volwassenen, komen vier welbekende sprookjes van Grimm bijeen. Samen met nóg meer bekende sprookjesfiguren, bemoeien ze zich met elkaars verhaal. Een doorsnee sprookje over een bakker en een bakkersvrouw… Zij staan voor de moeilijke taak om een vloek te verbreken. Na een intense zoektocht naar vier voorwerpen in het bos om de vloek op te heffen, keren ze naar huis en leefden ze nog lang en gelukkig… Dácht je!

Into the Woods, het sprookje dat je op verrassende wijze een spiegel voorhoudt… het sprookje dat je confronteert met de keuzes die je maakt en de gevolgen voor jezelf en de mensen van wie je houdt!

Caecilia heeft voor deze musical ook een aantal solisten van buitenaf aangetrokken, waaronder Els Damen. Zij zal de rol van Assepoester gaan vertolken. Els is geen onbekende in de musicalwereld, zo speelde ze al in meerdere musicalproducties waaronder de Stadsgehoorzaalproductie ‘Footloose’. Voor de rol van VI werd Els onlangs onderscheiden als beste vrouwelijke Bijrol bij de Amateur Musical Awards.

De regie is in handen van regisseur Richard Sprokkereef, hij regisseerde bij verschillende theatergezelschappen o.a. Titanic, 3 Musketiers en Jesus Christ Superstar. De muzikale leiding is in handen van Lodewijk Busscher. Lodewijk is naast zijn muzikale werk bij Caecilia, o.a. ook werkzaam als muzikaal leider bij de Stage Entertainmentproductie ‘Mamma Mia’ in het Beatrix theater in Utrecht.

Into the woods is te zien op 29 en 30 november en zondagmiddag 1 december bij de Stadsgehoorzaal Kampen. Kaartjes kosten € 22,50 en op zondagmiddag voor kinderen t/m 12 jaar en voor 65+’ers € 16,50.

Reserveren kan via www.stadsgehoorzaalkampen.nl