Op 14, 15 en 16 september speelt Theatergroep SPOT in Theater de Nieuwe Regentes in Den Haag de prachtige musical ‘Parade’ in een regie van Laura Burgmans.

Na het succes van het afgelopen seizoen met de musical ‘Petticoat’, kiest Theatergroep SPOT dit jaar voor de uitdaging om het dramatische, waargebeurde verhaal van Leo Frank op toneel te zetten. Leo Frank, een Joodse man, wordt verdacht van de moord op de 13-jarige Mary Phagan. Maar is hij wel schuldig? De pers loopt weg met het verhaal, de openbaar aanklager pakt alle regie over de rechtszaak en Lucille Frank, de vrouw van Leo, vecht voor de rechten en het leven van haar man.

De prachtige muziek van de musical Parade is geschreven door Jason Robert Brown, die ook de bekende musical ‘The Last Five Years’ op zijn naam heeft staan. Parade heeft in 1999 twee Tony Awards verzilverd: één voor de muziek en één voor het boek van Alfred Uhry, waarop Parade is gebaseerd. De productie wordt nog veelvuldig door zowel professionele als amateurgezelschappen over de hele wereld opgevoerd.

Onder regie van Laura Burgmans komt de productie in september naar Den Haag. In onze voorstelling staat de menora centraal. Deze kandelaar met zeven armen staat in het Jodendom voor het brengen van licht en de aanwezigheid van God. Zolang er licht is, is er hoop. Dit verhaal gaat over hoop, maar ook over kracht en liefde. De muziek bij deze voorstelling, die deze boodschap onderstreept, wordt geleid door Richard FitzHugh. De zang- en dansbegeleiding zijn in handen van respectievelijk Anne Aerts en Tanya van der Kooij.

Theatergroep SPOT is een amateurtheatervereniging die al jaren in de regio Den Haag musicalproducties verzorgt. Daarnaast is SPOT dit jaar ook gestart met het opvoeren van toneelstukken, waarvan de succesvolle voorstelling ‘Closer’ de eerste was. De leden van SPOT dragen allemaal hun steentje bij aan de totstandkoming van de producties, door bijvoorbeeld zelf decors of kostuums te maken.

In het kort:

Productie: Parade

Van: Theatergroep SPOT

Speeldata: 14, 15 en 16 september 2018

Aanvang: Vrijdag om 20:15 uur, zaterdag om 14:15 en 20:15 uur en zondag om 14:15 uur

Waar: Theater de Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, Den Haag

Reserveren:  Via www.theatergroepspot.nl

Kosten: €17,50 volwassenen en €12,50 voor kinderen t/m 12 jaar