Op 10 en 11 juni presenteert Theatergroep NoNonsense The Wiz. Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de Wizard of Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een Vogelverschrikker zonder verstand, een Blikkenman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder en zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf.

De 16-koppige cast heeft het druk; vanwege de vele personages worden er veel verkledingen gedaan. Onder leiding van Nick van Kuipers (zang en regie) werd iedere woensdag gerepeteerd. Nick is als 12-jarige ooit begonnen bij Stichting Nononsense en is inmiddels cum laude afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tamira Steelink verzorgde de choreografie. De kleding is zelfgemaakt door bestuurslid Nicole van der Sande en haar moeder Hennie Vermetten. Anneleen Huijsmans en haar team is verantwoordelijk voor het decor en Denise van den Oostenkamp zorgt voor de projecties.
Deze show wordt uitgevoerd in het Chassétheater in Breda op 10 en 11 juni 2017. Op 9 juni is een generale repetitie waarbij o.a. leden van de voedselbank Breda en spelers met een beperking van Theaterwerkplaats Tiuri, gratis toegang krijgen.

Volgend seizoen
Direct aansluitend aan de voorstellingen verzorgt Stichting NoNonsense drie gratis workshops voor het komend seizoen. De opzet gaat iets veranderen. Er wordt meer opgetreden en leden krijgen meer inspraak in de inhoud van de te kiezen stukken. De Theatergroep (18+) werkt aan A history of Musical, waarbij de groep zelf ook nummers of scenes uit bekende musicals door de jaren heen mag aandragen.
Heb jij altijd al musicallessen willen volgen? Maar de twijfel gehad of het iets voor jou is? Kom er tijdens onze gratis workshops achter dat musicallessen niet alleen inspannend, maar ook ontspannend zijn, dat het heerlijk werkt in een groep omdat je samen werkt aan een eindproduct en dat we samen ook heel veel plezier beleven aan en met elkaar. Doe dus gratis mee op 14, 21 en 28 juni.

Jeugd
De jeugdgroepen van NoNonsense staan samen in één show in het Chassétheater in Breda. De Teenzz (8 t/m 13 jaar) brengen Minoes en de Youngzz (13 t/m 17 jaar) voeren de musical Wondermeid uit. Ook voor iedereen van deze leeftijd zijn er drie gratis workshops, op 16, 23 en 30 juni. Deze groepen brengen volgend jaar ieder hun eigen musical.
Kijk voor alle tijden en meer informatie op www.stichtingnononsense.nl