Op zaterdag 12 januari 2019 vindt er een bijzonder project plaats. Zestien muzikale jongeren werken sinds september aan een benefietconcert waarvan de opbrengsten geheel voor Stichting MIND zullen zijn. Het theaterconcert bestaat uit verschillende bekende en minder bekende musicalnummers die zoveel mogelijk uitgevoerd zullen worden in setting.
Met een setlist bestaande uit nummers rondom de thema’s verdriet, acceptatie, angst, depressie en zelfvertrouwen wordt een accurate weerspiegeling van de mentale strijd die sommigen doorstaan weergegeven. Het doel is om psychologische problemen bespreekbaar te maken en het taboe erop te doorbreken.
Er is voor Stichting MIND gekozen omdat velen binnen de groep affiniteit hebben met dit doel. MIND wil als collectief psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Zo voeren ze ondermeer actie voor meer aandacht voor psychische problemen en wij als Unsound Mind dachten “Wat is nu een betere en mooiere manier dan aandacht vragen via een benefietconcert.” Doordat er binnen de groep veel mensen te maken hebben (gehad) met depressie, angststoornissen of PTSS wordt er met extra veel passie gewerkt om geld op te halen voor dit mooie doel.  Er wordt in deze groep omgegaan met verdriet, trauma, onzekerheid en verlies. Maar er wordt ook vreugde gedeeld en (heel veel) met elkaar gelachen en gezongen.
De deelnemers zijn bij elkaar gekomen via Melissa Zijsling, het creatieve brein en de organisator van Unsound Mind. Eerder dit jaar ontstond er bij Melissa het idee om samen te komen met een aantal van haar vrienden voor een klein project, na in 2014 ook een succesvol benefietconcert te hebben opgezet. Zij sloeg de handen ineen met muzikaal leider Erik Pielaat, en zo werd Unsound Mind geboren.  De groep bestaat uit gepassioneerde en enthousiaste jongeren en jongvolwassenen waarvan enkelen al actief zijn in het vak, op verschillende niveaus. Zo zijn Davey Molenbroek, Erik Pielaat en Jesse Stenzler dit seizoen te zien in de musical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ van NJMT/Theater Terra en maakte Sydney Kuipers eerder deel uit van de musicalproductie ’13’ van FanWork Musicals.
Het concert vindt plaats in Theater ’t Lichtruim te Bilthoven en wordt twee keer opgevoerd. Om 15.00 uur begint de matineevoorstelling en om 19.30 uur begint de avondvoorstelling. Voor de prijs van €13,50 weet u al een ticket te bemachtigen voor de show en steunt u tegelijkertijd het goede doel.
Voor kaarten en verdere informatie verwijzen we u graag naar
Voor leuke filmpjes, foto’s en updates kunt u terecht op één van onze sociale media
Facebook: Unsound Mind
Instagram: @unsoundmindofficial