De smaken en ingrediënten van het Italiaanse lied zijn net zo rijk als die van de geliefde Italiaanse keuken. Hoogste tijd dus voor een verrassingsmenu met de lekkerste en mooiste Italiaanse topsongs van Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Paolo Conte, Andrea Bocelli, Raffaella Carrà, Il Divo, Riccardo Cocciante, Milva en niet te vergeten grote hits die we kennen door versies van Marco Borsato, André Hazes en Willy Alberti. Deze ingrediënten komen samen in Bella Italia die gisteren feestelijk in première ging in Schouwburg De Meerse.

Bij binnenkomst valt je oog gelijk op het toneel hier staan al een aantal props en decorstukken klaar en lopen de castleden een rondje over het podium. We worden in gepast Italiaans erop geattendeerd dat we geen foto’s mogen maken tijdens de show en dat mobieltjes uit moeten. Dan start het nummer Piove van Domenico Modugno na een aantal prachtige nummers veranderd de veranda in Toscana plotseling in een dakterras in Rome. De bezoekers worden hierna nog meegenomen naar meerdere prachtige locaties. Natuurlijk worden bij elke locaties de meeste prachtige liedjes gezongen.

Bella Italia Jeanne Rutgers 5

Na de eerste helft de wat rustigere nummers te hebben gehoord kwam de sfeer er nog beter in bij de tweede helft door de wat meer bekendere en swingende nummers. Na de eindmedley en het slotapplaus werd de voorstelling afgesloten met het nummer Con Te Partiro van Andrea Bocelli waarbij de hele zaal als een groot koor meezongen.

Bella Italia

Over de show zelf kun je bijna alleen maar positief zijn. De prachtige liedjes gezongen door Leonie Meijer, Marijn Brouwers en nieuwkomer Merijn Oerlemans zijn een genot om naar te luisteren. De liedjes worden prachtig uitgebeeld tijdens het zingen waardoor je geen Italiaans hoeft te verstaan en voelt wat ze zingen. Klein minpunt  is dat er tijdens het ombouwen van het decor een filmpje wordt getoond van een getekend mannetje. Dit mannetje voegt niet veel toe aan de voorstelling waardoor je uit het verhaal wordt gehaald.

Bella Italia Jeanne Rutgers 13

Bella Italia is t/m 26 mei te zien in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/bella-italia

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Stefan Pelgrom
Foto’s: Jeanne Rutgers