Om van de hitmusical The Wiz in het Zaantheater een nog groter spektakel te maken is Daphne Bruineberg Productions samenwerkingen met diverse partijen aangegaan. Naast de grote hoeveelheid lokale en regionale talenten zullen ook turners van de Wormerveerse Gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa en het stuntteam van klimvereniging USAC zich laten zien. “Wij willen tijdens onze voorstellingen niet alleen het publiek een boodschap meegeven en vermaken, maar ook zorgen voor verbinding tussen verschillende organisaties. Daarnaast bieden zowel het USAC als Lycurgus Hygiëa vaardigheden die wij zelf niet in huis hebben.” Aldus regisseur Daphne Bruineberg.

De samenwerking met klimvereniging USAC zorgt voor spektakel wat men niet zo snel zou verwachten bij een amateurmusical. Op verschillende momenten zullen de klimmers van de Utrechtse vereniging uit de lucht komen zetten, maar ook titelrol The Wiz (Kai Brasdorp) krijgt een zeer bijzondere afgang. Afgelopen week werd er al proefgedraaid in het Zaantheater samen met technici van het Zaantheater en het USAC. Volgende week zullen ook de turners toegevoegd worden aan het stuk, zij zorgen voor een extra dimensie tijdens de opsluiting van Dorothy en haar drie vrienden. 

The Wiz

Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkeman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf. De wereldhits ”Ease On Down The Road” en ”A Brand New Day” maken van dit moderne sprookje een echte feelgood musical: The Wiz . 

The Wiz Speellijst

7 & 8 juni 2019
Zaantheater – Zaandam
Kaarten zijn te verkrijgen via www.bruineberg.nl

Foto: Mariska Steenbergen