Vandaag was het voor even een ‘hardknock life’ voor de leden van de juniorgroep van Oberon theater. Waar normaal bij temperaturen boven de 20 graden de meeste jongelui al vroeg aan het zwembad liggen, waren de jongeren van Oberon naar Alkmaar gekomen voor een laatste doorloop van hun voorstelling ‘Annie jr.’ die 10 en 11 juni wordt gespeeld in theater de Vest.

De juniorengroep is een groep voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. Deze groep repeteert elke dinsdagavond. Tijdens deze musicallessen wordt gewerkt aan dans-, zang, en speltechnieken. De juniorengroep bestaat uit ongeveer 35 kinderen en ook dit keer staat het stuk onder leiding van regisseur Jos Meijer. De vocal coaching neemt Stephanie Kramer voor haar rekening en Sandra Westerkamp is de choreograaf.

De groep begint na een vocal warming-up met de doorloop; de muziek start en iedereen komt steeds sterker in zijn of haar rol. Letterlijk komt de zon op, op het schoolplein in Alkmaar. De groep is al geweldig op elkaar ingespeeld en wat elke keer op valt bij de regie van Jos; hoewel het verhaal gedragen wordt door 1 rol, Annie, weet Jos elk lid zijn moment van stralen te geven. Of het nu de rol van miss Hannigan is, of een ensemblerol die het nieuws voorleest; elk kind krijgt zijn of haar ‘moment of fame’. Geweldig om te zien dat er ook niemand dat moment niet pakt. Zelfs de allerkleinste geven alles en storten zich vol in hun ‘hard knock life’ in en om het weeshuis. Maar ja, als je dan ook de kans krijgt om Donald Trump te spelen, dan doe je dat vol overgave.

Annie doorloop 25

Het blijft ook een fantastisch verhaal;
Annie, gespeeld door Edie Smit, woont in een weeshuis dat geleid wordt door Miss Hannigan, die uitsluitend op eigen gewin uit is. Annie’s ouders hebben op een briefje genoteerd, dat ze haar zouden komen ophalen. Elke dag hoopt ze dat ze komen opdagen.
Annie staat samen met de andere kinderen onder het harde regime van Miss Hannigan. Wanneer op een dag Grace Farrell, de assistente van biljonair Oliver Warbucks, naar het weeshuis komt, verandert Annies leven drastisch.

Tijdens de doorloop zien we ook een hond op de set rondlopen. Na een heuse auditieronde waar honderden kandidaten de revue passeerden is er gekozen voor een echte ‘Annie hond’. Tijdens hét nummer ‘Tomorrow’ vindt Annie de hond Sandy en ze worden vrienden. Het feit dat er nu buiten geoefend wordt is voor de acteurhond in kwestie wat lastig. Ietwat afgeleid gaat hij er soms spontaan van door. Toch even benieuwd hoe Edie dat vindt, toneelspelen met een hond. ‘Oh hij is echt heel lief, maar ja soms ook moeilijk te sturen. Misschien nog iets meer trainen’. We vragen wat zij zelf nog wil aanscherpen voor de première. ‘Nog meer inleven en mij verplaatsen in wat ik zeg. Voordat ik bij Oberon kwam was zingen meer mijn ding maar ik vind dit ook erg leuk’. Na anderhalf uur doorloop zijn wij al wel overtuigd, dit wordt weer een pareltje. Wij zijn er dan ook zeker bij in het weekend van 10 en 11 juni om het eindresultaat te bewonderen.

Annie doorloop 27

Wil jij er ook bij zijn kijk dan op: www.oberontheater.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen