De afgelopen week mochten de leden van de philharmonie zuidnederland zich in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht wagen aan een ander repertoire dan zij gewend zijn. Aan hen de eer om de orkestband in te spelen van de aanstaande tour van The Sound of Music, geproduceerd door Verlinde Entertainment.

Vandaag mocht de Nederlandse pers kennismaken met de manier waarop zij de “Entr’acte” inspeelden, de muzikale medley aan het begin van de tweede acte.

Voor deze versie van The Sound of Music is gekozen om te werken met een orkestband. Hiermee slaat Verlinde twee vliegen in één klap: hij kan het publiek kennis laten maken met de grootsheid en meeslependheid van de muziek die Richard Rodgers componeerde, want men hoort 50 musici uit een van de meest gerenommeerde orkesten van ons land spelen. Tegelijkertijd drukt hij kosten door alles op band te laten zetten, waardoor de kaartprijs lager kan blijven. Zo hoopt men dat meer mensen van deze klassieker kunnen genieten.

Sound of Music orkest.jpg foto Gaby Lejeune 12

The Sound of Music tourt vanaf 12 november 2014 door Nederland en zal in de kerstvakantie in Vlaanderen te zien zijn. De stad waar de orkestband werd opgenomen, Maastricht, zal op 1 en 2 april 2015 worden aangedaan. Voor tickets en info: http://www.theaterhits.nl/thesoundofmusic/

Voor de fotoreportage klikt u hier 

Gaby Lejeune

Lees ook
Laatste kinderrollen ‘Sound of Music’ bekend.
Bekendmaking cast The Sound of Music 2.0

Meteen op de hoogte van al het musicalnieuws? Like ons op facebook en klik hier.