Op 30 juni 2016 besliste de Belgische minister van cultuur Sven Gatz om Judas TheaterProducties niet langer structureel te subsidiëren, ondanks een positief advies van de commissie. Daarmee slaat de Belgische overheid dezelfde weg in als de Nederlandse overheid. Dit kwam voor Judas als een donderslag bij heldere hemel. Mede gezien de unieke producties die deze producent op de planken brengt. Judas gaat echter niet bij de pakken neerzitten en organiseerde een benefietavond. 

De subsidies zijn broodnodig om musicalcreaties als “Lelies”, “Josephine B.”, “Ganesha”, “Pauline & Paulette”, “De Muze van Rubens” of “De Rozenoorlog” te kunnen verwezenlijken. De afgelopen seizoenen bood Judas TheaterProducties werk aan tientallen acteurs, muzikanten, creatives en technici en nu valt dit weg.

Maar gelukkig wil Judas door blijven gaan en rekende daarom op de steun van het publiek dat in grote getale naar het theater was gekomen om naar het steunconcert “The Sound of Judas” te luisteren en te kijken. Vele Vlaamse en Nederlandse musicalacteurs kropen op het podium van Theater Elckerlyc en brachten het beste uit de talloze Judasmusicals met als gevolg een hele bijzondere avond. De liefde van zowel cast als publiek voor Judas was goed te voelen. De optredens waren prachtig en het was leuk om de mooie nummers nogmaals te horen.

U kunt vriend worden van Judas Theaterproducties door uzelf aan te melden. Klik hier

Sound of Judas 13

De cast van deze bijzondere avond bestond uit Hans Peter Janssens, Carolina Dijkhuizen, Jelle Cleymans, Lucas Van den Eynde, Maike Boerdam, Jan Schepens, Anne Mie Gils, An Vanderstighelen, Door Van Boeckel, Sébastien De Smet, Ara Halici, Matthew Michel, Karin Jacobs, Sam Verhoeven, Laurenz Hoorelbeke, Brent Pannier, Hein Gerrits, Dieter Spileers, Laura Seys, Steven Savelkoels, Liv Van Aelst, Steven Colombeen, Michael Zanders, Ann De Winne, Elke Buyle, Tim Saey en de jongerencast van “Muerto” onder begeleiding van een negenkoppig liveorkest.

Sound of Judas 20

De presentatie was in handen van Jelle Cleymans en Sam Verhoeven. De volgende productie van Judas Theaterproducties is De Rozenoorlog.

“De Rozenoorlog”
Alles aan het huwelijk van Bob en Barbara Van Rozen lijkt een droom. Hun gedeelde passie voor antiek, hun twee kinderen en hun prachtig huis. Terwijl Bob zich stort op zijn carrière en het verdienen van genoeg geld, hangt Barbara haar studie aan de wilgen en richt zij zich volledig op het grootbrengen van de kinderen en het inrichten van hun absolute droomhuis. Bob en Barbara. Koek en ei. Pais en vree. Alles lijkt te kloppen…

Tot het huis tot in de kleinste details is ingericht en de kinderen het huis uit zijn. Barbara zoekt wanhopig naar een nieuwe invulling van haar leven en begint in haar eentje een cateringbedrijf. Maar door dit nieuwe begin en dit nieuwe leven neemt ze alles onder de loep. Vooral haar huwelijk. En zo komt ze tot de conclusie dat zij en Bob volledig uit elkaar zijn gegroeid. Dus vraagt ze een scheiding aan. Het ooit zo gelukkige huwelijk van de Van Rozens ontaardt in een oorlog: De Rozenoorlog. En daarin wordt niets of niemand gespaard…

De cast van “De Rozenoorlog” bestaat uit Maike Boerdam, Lucas van den Eynde, Marc Lauwrys, Myriam Bronzwaar en Laura Seys.

Klik hier voor de speelkalender

 Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage van de speciale avond

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Volg ons op Twitter en klik hier.

 Like ons op facebook en klik hier.

 Volg ons op Instagram en klik hier.

 Klik hier om onze videos te bekijken.