They are back! The Soulbrothers zijn terug en hoe! Vanavond ging in het Zaantheater in Zaandam de nieuwe show ‘let’s celebrate’ in première. Door weer en wind was het publiek toegestroomd, maar de nat geworden premièrekleding was na het eerste nummer alweer volledig droog geblazen door de energie die van het podium af spatte.

Clayton Peroti, David Goncalves en Omri Tindal kennen we vanuit musicalland (o.a Dreamgirls). Maar deze show ‘let’s celebrate’ is van een geheel ander kaliber. Soul, funk, slick moves (bedacht door choreograaf Henry O’Tawiah) en een vocale kwaliteit van de heren die werelds is. Deze show is dusdanig goed in elkaar gezet dat alles klopt en het publiek niet anders kan, dan opstaan en uit hun dak gaan.
Wat opvalt, is hoe een ieder zijn individuele moment heeft, maar op geheel gelijkwaardig niveau. Dit gaat tot aan de vierkoppige band (o.l.v. Iwan van Hetten) aan toe. Bijzonder is de opstelling en het gebruik van het licht. Een gigantische stellage die kantelt, uitvouwt, van kleur en dimensie verandert, elke keer de juiste sfeer neerzettend.
Gewaagd was de keuze om tijdens kostuumwissels het podium donker te laten met slechts een instrumentaal intermezzo. Beter waren de wissels waarbij de band even zijn moment pakte en de zaal werd voorzien van een staaltje soul en funk muziek waar je “u” tegen zegt.

259 5206 38A7443

De avond vliegt veel te snel voorbij. De mannen knallen de één na de andere hit(medley) eruit. Nummers van Stevie Wonder, Kool & the Gang, The Jackson five, alles komt voorbij.
Jaloers zijn de vrouwen die niet op het podium worden uitgenodigd. De drie ‘lucky ladies’ die wel werden uitgekozen kregen een ‘sexual healing’ behandeling die Magic Mike niet zou misstaan.
Maar niet getreurd, de finale is een echte zoals het hoort, het dak eraf! Met uiteraard nog een encore sluiten de drie Soulbrothers hun première in stijl af. Een visitekaartje achterlatend die Las Vegas-waardig is! Het leuke extraatje was dat er na afloop gewoon nog doorgedanst kan worden bij de soul en disco party in de foyer.
This tour party has started! Let’s celebrate and have a good time!

259 4303 38A7245

Soulbrothers tourt tot maart 2016 in verschillende theaters. www.soulbrothersinconcert.nl if you want to know where the party is.

Verslag: Mariska Steenbergen
Fotograaf: Raymond van Olphen