The Phantom of the Opera wordt de volgende musical van Andrew Lloyd Webber die gratis online wordt gestreamd als onderdeel van The Shows Must Go On Series.

Het is de nieuwste productie die is aangekondigd als onderdeel van het initiatief om shows uit de backcatalogus van Lloyd Webber beschikbaar te maken voor thuispubliek terwijl de theaters in Londen gesloten zijn.

Klik hier om het kanaal op Youtube  te bekijken

De uitzending zal een speciale versie zijn van de show die is opgenomen ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum in de Royal Albert Hall in 2011, met in de hoofdrol Ramin Karimloo als de Phantom en Sierra Boggess als Christine. De unieke enscenering van de show bestond uit een cast en orkest van meer dan 200 en een aantal speciale gastoptredens.

Het zal op vrijdag 17 april vanaf 19:00 uur te zien zijn op The Shows Must Go On YouTube-kanaal en het Britse publiek heeft 24 uur de tijd om de productie te bekijken.

Phantom of the Opera

De musical, die in 1986 in première ging en na Les Mis de langstlopende musical van West End is, vertelt het verhaal van een gemaskerd muzikaal genie dat onder een operahuis in Parijs leeft en verliefd wordt op een prachtige sopraan.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Jesus Christ Superstar waren de eerste twee producties die als onderdeel van de serie werden gestreamd, beide met 2,3 miljoen kijkers.

Lees ook:
Stel jouw vraag aan Dominique de Bont, winnares van de Musical Award voor aanstormend talent