The Normal Heart is een aangrijpend en waar gebeurd verhaal over een groep mensen tijdens de opkomst van de aidsepidemie in de jaren ’80 in New York. Hun strijd tegen de gevestigde orde plaatst de onderlinge relaties onder hoogspanning. In de VS werd dit toneelstuk van Larry Kramer overladen met Tony Awards en ook in Nederland waren de recensies lovend en was er geen kaartje meer te krijgen. Een sterrencast brengt deze toneelhit uit New York op dinsdag 16 september in het nieuwe Luxor Theater op de planken.

Naast Frederik Brom, Freek Bartels, Beau Schneider, Jelle de Jong en Kevin Hassing nu ook Cas Jansen, Yannick van de Velde en Marisa van Eyle op tournee met The Normal Heart.

Een vriendengroep in New York gaat het gevecht aan tegen politici, doctoren en de media. De waarheid over de ziekte aids die de homowereld teistert, wordt verdoezeld. Onlangs bracht HBO ook een film uit naar het toneelstuk met in de hoofdrollen o.a. Julia Roberts en Mark Ruffalo. De film werd bekroond met een Emmy Award voor beste televisiefilm van het jaar.

In de VS is dit toneelstuk van Larry Kramer overladen met Tony Awards. Ook in Nederland kreeg het stuk volop goede reacties van pers en publiek. Trouw noemde The Normal Heart “Een fantastisch toneelstuk” en TheaterMaker schreef: “buitengewoon intelligent geschreven stroom aan prachtige dialogen”. Het Parool loofde de: “indrukwekkende scènes over vriendschap en verlies” en het NRC Handelsblad omschreef het als “ontroerend actietoneel”.

Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: di 16 september 2014
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 20 tot € 31
Meer info: http://www.luxortheater.nl/94-1427-The-Normal-Heart

Kaarten voor de voorstelling via www.luxortheater.nl of aan de kassa van het theater, 010 – 484 33 33. De kassa is van ma t/m za telefonisch bereikbaar van 13.00 tot 18.00 uur, en geopend op ma t/m za van 16.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:
Geraakt door The Normal Heart (incl. videoverslag)

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.