In Flanders Expo Gent is op zondag 17 december The Little Mermaid in première gegaan. De zaal zat tot de nok toe gevuld met fans, pers en genodigden. Marmalade heeft van het begin al gezegd dat ze het groots willen aanpakken, en dat is zeker gelukt. De Acteurs, kleding design en licht en techniek was van hoogstaande kwaliteit. Het podium, die wellicht iets te groots is uitgepakt waardoor het soms wat leeg lijkt, is voorzien van een megagroot LED-scherm waar allerlei projecties voorbijkomen. Leuk om te zien wat de moderne techniek kan toevoegen aan musicals.

The Little Mermaid vertelt het verhaal van Ariel, een 16-jarige zeemeermin die gefascineerd is door het leven op het land. Tijdens een van haar tripjes naar de oppervlakte redt ze de knappe Prins Erik uit het water en wordt verliefd op hem. Haar vader en zussen hebben geen begrip voor Ariel en zo besluit ze een gevaarlijke deal te sluiten met de zee heks Ursula om zo mens te kunnen worden. The Little Mermaid is een verhaal over liefde, risico’s nemen en je hart volgen.

Ariel wordt gespeeld door Ianthe Tavernier, die je wellicht nog wel kent als understudy Glinda van Wicked in Nederland. In België is ze voornamelijk bekend van televisie, maar Ianthe heeft al vele grote shows op haar naam staan waaronder dus Wicked, maar ook Les Miserables, Suske en Wiske en Cyrano de Bergerac. Dit is Ianthe haar eerste echte hoofdrol in een professionele productie, maar dat was niet van haar af te lezen. Vanaf de eerste noot tot het laatste zong ze alles perfect en klonk als een echte Ariel. Ianthe lijkt geboren te zijn om deze Disney Prinses te spelen.

The Little Mermaid BE 82

Ook Juan Gerlo speelde zijn allereerste hoofdrol rol als Prins Erik. Hij is in 2013 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en heeft toen hij klein was al verschillende kinderrollen vertolkt bij plaatselijk jeugdtheater. Na zijn opleiding heeft hij o.a. gespeeld in Peter Pan: The Never Ending Story, Ghost Rockers en Wickie de Musical. Prins Erik is Juan zijn grootste uitdaging tot nu toe. Het is een grote rol met hoge noten. Hij zong alles zuiver maar miste wellicht nog wat kracht in zijn stem, die vast nog komt met ervaring. Daarnaast werd het helemaal goedgemaakt door zijn charme en zeer goede acteerkwaliteiten. Hij wist de goede balans te vinden tussen een Disney prins spelen en toch zijn menselijkheid te behouden.

Sebastiaan de krab werd vertolkt door Kobe van Herwegen, met zijn ervaring als improvisatie artiest en presentator van meerdere programma’s is deze rol hem op het lijf geschreven. Vooral zijn komische timing sprong er erg uit en ook was Kobe vocaal erg sterk. De ervaren Hans Peter Janssens naam de van Koning Triton voor zich op, je kunt zien dat hier jarenlange theaterervaring achter zit. Anne Mie Gils sprong er echt uit met haar vertolking van Ursula, vooral de iconische lach was echt perfect en de mooie krachtige uithalen verliepen vlekkeloos.

The Little Mermaid BE 55

De kleinere rollen werden gespeeld door Marc Lauwrys (Jutter), Frank Hoelen (Grimbert), Nordin de Moor (Slijmbal), Jan Schepens (Slijmbol) en Ivan Pecnik (Chef Louis). Het klinkt haast onterecht om ze kleinere rollen te noemen, simpelweg omdat iedereen zijn moment pakt tijdens de voorstelling en zichzelf in de spotlight zet op het juiste moment.

Obe Lambert zong alle teksten van Botjes foutloos en zonder twijfel zullen Nalu Gilbert en Milan De Raes het even goed doen als de jonge verliefde vis. De magische muziek van Alan Menken, goede vertaling van Martine Bijl (van het orginele script van Doug Wright) en regie van Frank Van Laecke maken The Little Mermaid tot een unieke fantastische show.

The Little Mermaid is in ieder geval te zien tot 7 januari 2018. Dus koop nu snel je tickets en laat je onderdompelen in deze magische Disney musical!

Klik hier voor de fotoreportage

Foto’s en verslag: Nicole van den Berg