Gisteravond ging in het Tilburgse Werkplaats voor Amateurkunst Tilburg de voorstelling “The Life” in première. Met een enorm decor weet de cast van On Stage Tilburg te scoren.

“The Life” vertelt over het leven in de straten van New York waar pooiers de baas zijn en hoeren tippelen om rond te komen. Je maakt kennis met verschillende hoeren: de één droomt er van om weg te komen, de ander weet zich maar al te goed in welke wereld ze leeft.

In de eerste akte lijkt het nogal sloom te gaan: het verhaal mist en als publiek weet je niet zo goed wat er nou gebeurt. Vooral het hoerenbal (de pauzefinale) voelt als een “moetje” en heeft niet echt een toegevoegde waarde aan het stuk. Daarentegen loopt het gedeelte na de pauze als een trein: het verhaal is weer op de rails en je begrijpt waar het in de eerste akte heen ging. Gelukkig wordt het scheve verhaal helemaal goed gemaakt met fantastische nummers, ondersteund door een live band.

Het ensemble heeft zeker bewezen dat ze in 2017 de Amateur Musical Award voor “beste ensemble” verdiend hebben. De samenzang en meerstemmigheid zat tip top in een. Vooral de opening (“Check it out!”) en “Mijn lijf”, dat zo’n beetje het themalied van de musical is, blijven hangen en nodigen zeker uit voor meer.

Grote complimenten voor Jojo, die je vanaf het eerste moment vanuit de zaal meeneemt naar 42nd street in New York en je wegwijs maakt tussen de hoeren, pooiers en dealers. Jojo heeft een geweldige stem, maar het stembereik van Sonja en Queen is fenomenaal. De actrice die Frenchie speelde, die door haar brutale blik zeker opvalt. Frenchie is niet de enige die niet uit haar rol komt: het hele ensemble is bijna het hele stuk op toneel. Overal waar je kijkt gebeurt iets: er wordt ruzie gemaakt, getippeld, samen gedronken of gefeest. De cast doet zeker eer aan de titel van het stuk: overal waar je kijkt is er leven.

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag: Eileen Bosch
Foto’s: Monique Picocrie