The last five years is een musical van Jason Robert Brown en was vanavond alweer voor het laatst te zien in het M-Lab in Amsterdam. Na enkele bijna uitverkochte voorstellingen.

 

The last five years vertelt het verhaal van Nathan en Sanne, maar niet op een gewone manier. Nathan vertelt het verhaal vanaf het begin en Sanne achterstevoren. Pas tijdens de bruiloft in het 3e jaar ontmoeten zij elkaar. Dit zorgt ervoor dat ze beide alleen spelen aan een andere zijde van het toneel en elkaar in het midden ontmoeten. In het begin is dit even wennen, want Sanne gespeeld door Michelle van de Ven begint meteen in het vijfde jaar. Ze zet direct een geƫmotioneerde echtgenote neer die haar man mist en ook niet geheel meer vertrouwt.

IMG 3698

William Spaaij in de rol van Nathan is uiterst vrolijk en super verliefd op zijn Sanne. Beiden zingen vol overgave, geheel in de rol levend. Mooi om te zien hoe je zonder samenspel dergelijk actreerwerk kan neerzetten.

IMG 3685

De muziek leidt als rode draad door het verhaal, aangezien beide karakters hun eigen melodie hebben die steeds terugkomt. Het is mooi om te horen hoe de moderne stem van William en de klassieke stem van Michelle een mooie mix geven. Dat past ook goed bij de karakters, modern en vrolijk. Klassiek en geƫmotioneerd. Het publiek zit op de vloer en zit zodoende bijna in het spel. Dit maakt dat je alle emoties kan voelen van de spelers, wat het nog intenser maakt. Geen grote musical, maar klein en intiem, waarom M-Lab bekend staat.

Tekst en foto’s: Marloes Romeijn