De meermaals bekroonde en veelgeprezen productie van Lincoln Center Theatre van Rodgers en Hammerstein’s The King And I zie je 29 november bij Pathé, vanuit het iconische Palladium in Londen.

De Tony Award winnende Kelli O’Hara (Anna) gaat samen met Tony en Oscar-genomineerde Ken Watanabe (The King) het podium op in een ‘powerhouse’ (The Times) prestatie. Ook Ruthie Ann Miles keert terug naar haar Tony Award-winnende rol als Lady Thiang.

De musical, die zich afspeelt in 1860s Bangkok, vertelt het verhaal van de onconventionele en onstuimige relatie die ontstaat tussen de koning van Siam en Anna, een Britse leraar die de modernistische koning in een imperialistische wereld naar Siam brengt om zijn vele vrouwen en kinderen te onderwijzen.

Met een van de beste scores ooit geschreven, waaronder; Whistle a Happy Tune, Getting to Know You, and Shall We Dance, en met een gezelschap van meer dan 50 artiesten van wereldklasse, is The King and I een bewijs van de overdadige erfenis van glorieus romantisch muziektheater – De grootste musical van de gouden eeuw van musicals.